Hoppa till sidans innehåll

Om racing varit enkelt!

27 SEP 2016 15:20
Tommy i WOT Racing #1 Rapporterar från NSHC Finalen.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2016 15:23

Ett fullsatt Gelleråsen med flera supportklasser, kul.

NSHC final 2016 Nu var vi i Wot–racing taggade för att köra hem segern, förutsättningarna var helt klart på vår sida då vi fortfarande efter fadäsen på Kinnekulle var i ledning med 13 poäng i serien.

Lite räknande med poäng så var seriesegern vår om vi lyckades att placera oss som fyra eller bättre förutsätt att Dala-racing vinner racet vilket var troligt när vi ser tillbaks till deras fart under de sista racen.

Vi var tidigt på plats på fredagen, vi packade upp vår utrustning och kikade på SSK kvalet en trevlig eftermiddag på racebanan, de andra teamen droppade in och vi bjöd på Carbonara i boxen fram på kvällskvisten, Tack Klaus för de roliga historierna.

Racedag, vi vaknade till ett Gelleråsen täckt av dimma, vi körde test utan missöden den nya växellådan fungerade bra, bilen förbereddes inför race.

Race start kl 12, Dala racing sätter tempot som vanligt och vi övriga försöker följa efter förmåga stint 1 är lite långsammare än vanlig beroende på banans beskaffenhet, kall och halkig.vi avslutar stinten på 4plats efter dala, raptor och kyrk, depåstoppet fungerar bra och vi höjer tempot en aning och börjar att plocka placeringar stint 3 avlöper utan problem, nästan.

 2 varv före depåstopp nr2 börjar jag känna vibrationer från de bakre regionerna, av erfarenhet så vet vi att det är en drivaxel som har givit upp, så vi byter förare och tankar som vanligt, stoppet går bra så när Per kör ett långsamt varv runt banan springer vi tillbaka till boxen och förbereder drivaxel bytet.

15 minuter senare är vi tillbaka i racet men hopplöst efter.

Med hängande huvud och en 80 minuters stint med efterföljande drivaxelbyte i ryggen inser jag att 50 åriga gubbar inte ska hålla på med sådant här.

Men det går över direkt som teamet har börjat räkna poäng, kör vi ikapp så att vi är bättre än 9’a och att Kyrk lyckas ta sig förbi dala så kan vi vinna serien.

Denna insikt ger ny glöd till racet speciellt när det bara skiljer sekunder mellan Dala och kyrk.

Per kör in till placering 8 samtidigt som han kör dagens snabbaste varv 1,16,6
återigen är Per snabbast på Ekerö.

Håkan kör sin stint helt utan missöden och vi passar på att göra sista stoppen under VSC.

Per avslutar tävlingen för vår del

Vi följer kampen mellan dala och kyrk med spänning, när det är 10minuter kvar kör Roger i kyrk corsan om dala, spänningen är på topp tyvärr har nog de sista timmarnas jakt tagit ut det bästa ur deras bil också så det slutar med drivknuts haver även för Kyrk.

Nu är racet slut för vår del men det var ett fantastiskt intensivt race speciellt att följa kampen mellan dala och kyrk, tack för den.

Wot- racing gratulerar Dala racing till segern både i finalen och i serien

I år var ni bäst!!

Grattis även till Kyrk motorsport som lyckades att placera sig i topp som vanligt.

Nu börjar vi förberedelserna inför säsong 2017, ett antal driftsstörningsproblem måste bort innan vi kan knipa serie segern.

Prisutdelning med Lenas mingel avslutade dagen och Wot-racing lyckades bli NSHC Champion då vi kört flest varv under året, 1292 varv

Det skiljer endast 5 varv mellan oss och Dala racing efter 30 timmars intensiv racing häftigt!

Tack alla team och funktionärer för nshc 2016

Tack även till Wot-Racings övriga teammedlemmar, Annelie, Glenn, Loke och Theo som gör det möjligt att köra racing på denna nivå.

Wot-racing#1, Tommy

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info