Hoppa till sidans innehåll

MOLNINGT, MED EN CHANS AV KÖTTBULLAR PÅ CADWELL PARK

26 AUG 2016 09:48
Filip Backlund siktar på en bra helg på Cadwell Park, med en stor fanskara från Sverige som kommer och supporter honom över helgen 27-29e Augusti
  • Skapad: 26 AUG 2016 09:48

Den åttonde deltävlingen av BSB (British Superbike) ser ut att bjudas på varmt och fint väder över helgen, med en chans till lite moln, Filip har en rad av anledningar att få till två bra lopp runt den 4,3km långa banan i Lincolnshire. Filip säger: ”Under tisdagen den 23e Augusti så hade vi den Svenska Köttbullens dag, så självklart följde vi upp detta med hemmalagda köttbullar för att förbereda mig inför helgen, så jag hoppas att denna ’special’ diet fungerar! Denna helgen är också lite speciell då min far Jan tillsammans med 17 andra svenskar kommer över och hejar fram mig. Så dem möter upp mig och min flickvän Lindha tillsammans med vår katt Felicia nu till helgen. Britterna kommer att se många Svenska flaggor vevas under helgen!”

Efter Filip’s tunga omkull körning under första loppet på Brands Hatch för tre veckor sedan, som satte ett abrupt slut på helgen, Filip har varit sysselsatt. Filip flög hem till Sverige måndagen direkt efter Brands Hatch för att genomföra det sista eventet av Filip Backlund Trackdays för 2016, han passade även på att medverka på ett sponsor event tillsammans med Hello Sweden innan Filip flög tillbaka till England i mitten av förra veckan, för att kunna förbereda sig inför den åttonde tävlingshelgen av BSB (British Superbik). Filip säger: ”Jag har faktiskt också hunnit med lite ledighet och passat på att tillbringa lite tid med min flickvän Lindha, vi besökte även IKEA för att införskaffa lite nya saker till hemmet men också för att få oss en touch av Sverige. Jag har också blivit mer och mer exalterad inför den kommande helgen med ett tre veckors mellanrum. Fysiskt så har jag tillsammans med mitt fysteam jobbat hårt med att få mig i så pass bra form som möjligt. Cadwell Park är en underbar bana och så otroligt annorlunda alla andra banor jag har varit på. Den är lite som när jag besökte Brands Hatch första gången, ”ska vi verkligen köra här”. Det är inte den bästa banan på kalendern men det är en bana som jag kommer att komma ihåg för resten av mitt liv. Varför? Den är så annorlunda mot alla andra banor, den har ”The Mountain” där du hoppar ett antal meter med en racing hoj, den har snabba kurvpartier samtidigt som den har jätte små tighta tekniska partier. Absolut bästa kurvan på banan är den sista, Barn, får du till den så kan du ha en sådan enorm fart igen och sedan när du laddar på med gas ut på start och mål rakan med en 240 hästar Superbike hoj, då skjuter det iväg bra!”

Med Filip’s Svenska och Brittiska fans på plats denna helgen – samtidigt som han laddat upp med sina super köttbullar – endast poäng platser är vad Filip satsar på. ”Min plan är att bygga upp mitt race tempo under hela helgen. Jag har jobbat hårt med mina förberredlser och min attityd inför Cadwell Park helgen så nu vill jag bara komma ut där och betala tillbaka till mitt team och fans med två bra poäng platser.”

Ni kan alla följa Filip’s framfart under helgen på hans sociala medier:

Facebook: @filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: @filipbacklund14
Youtube: Filip Backlund


Cadwell Park schedule of events – MCE British Superbike Championship

Saturday 27th August: Free Practice 1 at 10:20, Practice 2 at 15:00.
Sunday 28th August: Free Practice 3 at 10:20, Qualifying at 16:07.
Monday 29th August: Warm up at 09:10, Race 1 at 12:50, Race 2 at 16:50.

Dessa tider är UK-timing

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info