Hoppa till sidans innehåll

Markus Racerapport Linköping SM

12 JUN 2017 14:36
Hej alla!
Nu är jag hemma igen efter en grymt framgångsrik helg i Linköping. Det började ganska okej på fredagen.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2017 15:00

Första träningspasset gick under blöta förhållanden vilket jag gillade väldigt mycket då jag kände mig riktigt snabb och självsäker. Jag försökte lägga så många och jämna varv som möjligt och det räckte till 2:a tid vilket jag var jätte nöjd med.

Till det andra passet så var det torrt så vi lade på ett par begagnade slicks däck och satte på ett par andra bromsbelägg då vi ville spara på det bästa bromsbeläggen till kvalet och racet. Det fanns bra känsla i kroppen under torra förhållanden men tyvärr så orkade inte de andra bromsbeläggen hålla samma prestanda som mina race bromsbelägg har. Men jag försökte inte tänka så mycket på det utan jag försökte hitta mitt flyt samt flytta på mina gas och bromspunkter. Jag lyckades faktiskt pusta mitt gamla personbästa med 2 tiondelar vilket blev tiden 57.1 vilket är helt okej för att vara en fredagsträning. Jag var förstås lite missnöjd med den tiden samt att de endast räckte till en 6:e placering. Så till sista passet lade vi på nya däck både fram och bak vilket gjorde skillnad. Jag lyckades då putsa min varvtid lite mer och fick varvtiden 56,8 trots att jag hade sämre bromsbelägg än vad jag brukar ha. Men den tiden var jag väldigt nöjd med dock så hade jag hoppats på en bättre placering än 6:e plats.

På lördagen var det dags för dubbla tidskval samt race. Första kvalet gick inge vidare för min del då jag hade valt fel visir och det hängde ostadigt väder i luften. När vi hade kört 2 varv så började det små regna och jag hade svårt att bedöma hur blöt banan blev då jag hade en tonat visir. Jag lyckades inte sätta något snabbt varv och fick 17:e kvaltid vilket jag var riktigt missnöjd med. Vi visste inte om det andra kvalet skulle gå i torra förhållanden så jag ställde in mig på att, jag måste göra en kanon start annars kommer racet vara kört. Men till kval 2 hade jag faktiskt lite tur då de var uppehåll under hela tidskvalet. Jag hade mina bästa bromsbelägg och jag hade nya däck så jag kunde ladda ordentligt. Eftersom det var ett kort tidskval och många på banan var det svårt att få fria varv men jag fick till några fria varv. Dessutom putsade jag till mitt personbästa vilket blev tiden 56,4 och det räckte till en 6:e startposition som var klart bättre än 17:e. 6:e startposition betyder att jag fick starta i andra start led på vänster sidan vilket jag först tyckte var okej.

På racet sedan tyckte jag inte att 6:e startposition var superbra då jag hade Mattias Wikerberger (3:e man) framför mig som bromsade väldigt tidigt och jag blev instängd så jag tappade ner till 8:e plats. Jag gick då på attack direkt när vi gick ut på långrakan och körde om 1 gubbe i taget. Jag tappade en del på Jari och Daniel som var 1:a och 2:a de hade säker en 10 sekunders lång lucka vilket är jäkligt mycket. Men jag hade bra känsla för motorcykeln och körde allt vad jag kunde och tog faktiskt in nästan hela luckan på 6 varv. Sedan kom vi ikapp lite varvningar vilket gjorde att luckan växte och jag fick börja om jakten igen. Till slut blev Daniel lite stressad och gjorde ett misstag och gick omkull. Jag jagade Jari allt vad jag kunde och då hade han fått information av sin depå personal att han hade 5 sekunders ledning varvet efter fick han information att jag var 1 sekund efter. Tyvärr fastnade jag bakom en varvning på sista varet så jag slog av lite på tempot då jag hellre tog en 2:a plats och 20 poäng än ingen pallplats som det blev i Anderstorp. Jari berättade tog att han blev chockad på sista varvet när han såg att jag var så nära. Men jag satte däremot snabbaste varv på racet med tiden 1.00,712 vilket är jäkligt fort på blött. Jag var riktigt nöjd med mitt resultat. När racet var slut blev vi intervjuade och fick berätta våra upplevelser under racet. Jag skickar med än länk där ni kan se interljuven från lördagen.

Söndagen var också ostadigt väder men där gick båda tidskvalen på torrt underlag. Även under söndagen fick jag köra med begagnade däck under första kvalet och jag lyckades endast 56,6 som bäst och det räckte bara till en 7:e startposition. Jag var lite besviken ännu en gång då jag hamna utanför mitt mål, topp 6. Till kval 2 hade jag nya bromsbelägg och däck. Vädret var lite ostadigt till kval 2 men jag laddade allt jag kunde från första varvet utifall att det skulle börja regna. Jag satte 2 ganska snabba varv direkt sedan vart jag lite störd utav andra förare så jag körde in i depån och ut där jag kunde få fria varv. Då satte jag nya personbästa tider igen. Jag kom ner på 55,8 tider vilket är väldigt snabbt. Det räckte till en 4:e tid vilket jag var riktigt nöjd med. Till racet sedan började det regna så mina mekaniker fick börja byta däck på motorcykeln och ändra elektroniken på motorcykeln.  När jag åkte ut på banan så höll jag på att köra omkull och då tänkte jag att det kanske var för att bakdäcket var nytt. Men det försvann inte utan jag höll på att köra omkull hela racet igenom. Men jag kämpade så mycket jag kunde men tappade ner till en 5:e plats sedan vart det några situationer som gjorde att jag kom tillbaka på min 3:e plats igen. På sista varvet försökte jag ta igen luckan som var till 2:an Daniel Alstergren. Tyvärr missade jag en växel och kunde inte göra någon attack men jag satte även snabbaste varv på sista varvet. Det är jag däremot nöjd med.

Det visade sig att mina mekaniker hade glömt att ändra bakfjädringen till en mjukare setup vilket gjorde att jag inte fick något fäste bak. Men det är så racing är så vi får ta lärdom av detta och ta nya tag.

Länkar där reportage finns och kommer finnas.
https://www.facebook.com/roadracingSE/posts/1414822271972096?notif_t=mention&notif_id=1497261061075034

http://www.roadracing.se/

Markus Karlsson #36

Skribent: Tony Jacobsson

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info