Hoppa till sidans innehåll

Markus Karlsson Superbike Rapporterar från Linköping SM

16 SEP 2016 10:12
Racerapport Linköping SM Final
I torsdags åkte jag ner till Linköping för att köra årets sista race i SM.
  • Skapad: 16 SEP 2016 10:12

Jag var oerhört taggad inför finalen och mina mål var att komma på pallen och 4:a totalt i SM. På fredagen så hade vi 3 stycken träningspass varav 2 pass vart effektiv träning. Sista passet vart ingen effektiv träning då det hade dragit över en skur på bortre delen av banan och resten av banan var torr. Så det fanns ingen anledning att vara ute och riskera att köra omkull på det blöta. Men under de första träningspassen så var jag ute och putsade mina personbästa tider hela tiden trots att jag körde med lätt begagnade däck. Jag tror att jag körde 56.6 på sista passet som bäst.

På lördagen så kom min tekniker Kristoffer och började läsa ur data från fredagsträningen. Vi gick och satte oss och pratade lite och jämförde data från när vi körde första tävlingen på Linköping. Vi kunde ganska snabbt se en utvecklingskurva som i princip står rakt upp mot när jag började i våras. Men i vilket fall som helst så såg vi att jag körde 1,8 sekunder fortare per varv nu en vad jag gjorde första tävlingen. Men till kvalet så provade vi en ny taktik. Taktiken var att jag skulle åka ut sätta några snabba varv och sedan åka in dricka lite vatten samt kolla varv tider och placering.  Mitt mål var att kvala som sämst fyra.  Jag hade ganska länge 3:e tid men mot slutet så putsade Jesper tiden med några tiondelar så jag fick 4:e tid. Jag var inte så jätte nöjd med 4:e tid eftersom det var längst ut till höger och första kurvan är en vänster sväng men jag pustade mitt personbästa med 3 tiondelar.

Till lunchen kom min huvudsponsor (CAT) till banan för att komma och titta när vi skulle köra racen. Men jag och Jesper hade även bjudit in alla våra sponsorer till en sponsorlunch. Jag tyckte det blev väldigt lyckad lunch och alla hade det väldigt trevligt. Sedan började alla tävlingar dra igång så de som kom från min huvudsponsor (CAT) ville gå iväg och kolla på juniorernas race. Jag gick och pratade lite med Kristoffer och pappa om taktik under racet samt vad jag ville ha för information på tavlan. Tiden bara tickade iväg och jag var väldigt nervös innan eftersom mitt mål var att komma på pallen samt att jag ville visa ett bra resultat för de anställda på CAT.  Sedan när jag åkte ut på banan så släppte väldigt mycket av nervositeten och jag vart väldigt sugen på att hänga med täten. Men tyvärr så har jag haft en väldigt stor svaghet den här säsongen och det har varit starterna. Nu var mitt fokus endast på lamporna som hölls tända väldigt länge. Lamporna slocknade och jag fick en halv knackig start vilket jag fick sota för resten av racet.

Jag hamnade nämligen bakom Joakim (24) in i första kurvan och han är inte så lätt att köra om som man skulle vilja. Det tog mig ungefär 3 varv innan jag kom förbi honom och då hade jag tyvärr tappat täten vilket var synd. Trots att jag hade tappat täten så kämpade jag hela racet igenom och såg att luckan bakom mig ökade hela tiden. Men när det var 3 varv kvar så hade Jesper tyvärr gått omkull och jag hamnade bakom en varvning samtidigt som det var gulflagg så jag fick inte köra om förens tre posteringar bort. Då tänkte jag skit också nu måste de bakom vara precis i rumpan på mig. Så jag körde allt vad jag orkade för jag trodde inte att det var Jesper som hade gått omkull och då ville jag hålla min fjärde plats.  När jag kom varvet efter så såg jag bara en 3:a på min tavla och jag tänkte det kan inte stämma att de bakom är 3 sekunder efter fortfarande. Så jag körde allt vad jag kunde, på sista varvet körde jag väldigt defensivt efter långrakan då jag inte ville att någon skulle köra förbi mig. Jag gick ner i korkskruven och när jag gick på med gas fick jag en rejäl highsider som jag lyckades rädda. Då körde jag även defensivt in i bergskurvan för att hålla min plats. När jag gick över mållinjen var jag lite besviken då jag ville komma på pallen och jag trodde att jag kom 4:a. När jag kom in i depån så kom pappa och Kristoffer springandes och sa Jesper gick omkull så du kom 3:a. Då vände allt och jag blev jätteglad framför allt för att det var min första pallplats i Superbike sedan visade jag ett bra resultat inför CAT när de var på plats.  

Sedan var det dags för prisutdelning. När alla hade fått sin Pommac och pokal så sa Lukas Bäckström, - Din första pallplats! Och så duschade han ner mig i Pommac. :D Efter prisutdelningen tog vi lite bilder med min huvudsponsor.

Söndag

På söndagen så var det dags för ett nytt kval och ett nytt race. Jag ville som sämst kvala 3:a men det var ett väldigt tufft kval. Jag hade 3:e tid ett tag sedan när jag åkte in i depån tappade jag till 4:e tiden med någon hundradel. Så jag åkte ut igen för att sätta ännu bättre varv tid men när jag började få upp farten så hade pappa tankat för lite så jag fick i princip soppatorsk och fick bryta kvalet. Då var jag riktigt förbannad på pappa samt så tappade jag 4:e platsen till en 5:e.

När jag hade lugnat mig lite så började jag planera taktik inför racet samt så gick jag igenom data tillsammans med Kristoffer. När vi kollade min varvtider och data från motorcykel så kunde Kristoffer se att om jag fick till alla mina snabba kurvor och tider så hade jag kunna fått till en 55,7 tid men det vart tyvärr inte ett sådant bra varv. Det vart ändats 56.4 som bäst.

Till det här racet var jag ännu mera nervös så jag att svårt att sitta still och tagga till. Men sedan gick jag och vila lite i en soffa och började slappna av lite och det släppte lite grann. Jag ville så gärna komma på pallen igen och jag ville även slåss om en första plats den här gången. Vi åkte ut på banan och jag var jätte taggad eftersom jag visste att jag kunde komma 4:a i SM. Vi ställde upp på startplattan och jag riktade allt mitt fokus mot lamporna som ännu en gång hölls tända väldigt länge. Däremot så fick jag till en kanonstart det var min bästa start på hela säsongen. Jag kände att jag kunde åka i Lukas och Daniels tempo utan problem och vi hade dessutom fått en lucka till fjärde man på drygt 1 sekund. Men när vi var på tredje varvet så blev det rödflagg då en förare hade kört omkull och låg kvar på banan. Jag tänkte nej det är inte sant, jag kommer inte få till den här starten igen.

Vi åkte in i depån och fick besked att vi skulle köra ett nytt race på 20 varv igen och vi skulle starta med samma startposition som vi kvalade in på kvalet. Jag fick då starta från 5:e ruta igen men den här gången gjorde jag istället den sämsta starten på hela säsongen. Jag tappade säkert 4 platser bara i starten vilket jag fick kämpa för hela racet. När jag började ta i så spände jag mig och direkt fick jag arm pump som jag har haft lite problem med. Men jag tog i allt vad jag kunde för jag skulle verkligen ha min 3:e plats igen. När det var 10 varv kvar så låg jag 3:a men jag kunde inte skaka av mig Mattias Wikberger. När det var 5 varv kvar domnade min vänster arm och Mattias passerade mig i torpan. Jag bestämde mig då att jag inte skulle få spö av honom hur ont jag än hade i min vänster arm. Men då vart de rödflagg igen då en förare hade kört omkull och dragit ut sand på banan. Vi åkte in i depån och under tiden de sopade rent banan och då fick vi beskedet att det skulle bli omstart och ett race på 5 varv. Jag var tvungen att ta av mig skinnstället och få runt blodet i armen för det kändes som jag inte hade någon känsel i armen alls.

Sedan drog jag på mig skinnstället och det var dags att åka ut igen. Jag hade bestämt mig att jag skulle bli sämst 3:a. Jag fick dessutom starta 3:a eftersom man backar ett varv när det blir rödflagg och då var jag 3:a. Starten gick och jag var 4:a in i första sväng då jag gjorde ytterligare en dålig start. Jag hamnade bakom Daniel Mattson men jag gick på attack direkt och tog tillbaka 3:e platsen. Dessutom lyckades jag rycka en liten lucka. Jag var jätte nöjd med mitt resultat.

På prispallen fick även Lukas en dusch med Pommac av mig efter vad han gav mig på lördagen. ;)  

Markus 

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info