Hoppa till sidans innehåll

Markus Karlsson rapporterar från SM Roadracing

21 JUN 2016 11:43
Här kommer min racerapport från min 2:a deltävling i den tyngsta klassen Superbike. Redan förra veckan började jag förbereda motorcykel inför den här tävlingen med rätt drevning och några chassiinställningar för att jag skulle ha så bra körställning
  • Skapad: 21 JUN 2016 11:43

På torsdagen åkte jag ner till Linköping tillsammans med familjen för att börja bygga upp vår depåplats. Under fredagen var det endast träning vilket var bra då jag hade kört väldigt lite på Linköpings motorbana Sviestad. Dock så var inte min tekniker Kristoffer på plats under fredagen så jag fick klara mig själv tillsammans med pappa vilket gick bra. Mina tider var inga fantomtider under fredagen. Jag började dagen med 1,02 tider vilket är väldigt långsamt med tanke på att de snabbaste körde på 55 tider vilket är 7 sekunders skillnad per varv. Men farten kom väldigt sakta framåt och jag slutade dagen med en tid på minuten (1,00) ganska precis. Jag var både väldigt nöjd men samtidigt lite missnöjd med dagen då jag inte fick upp den fart jag ville ha direkt.

Under lördagen så var det dags för kval och jag hade som mål att komma ner på 59 tider samt att min fjädringstekniker Jocke hade gjort några justeringar på hojen. Jag lyckades komma ner på höga 59 tider på kvalet vilket jag var nöjd med för stunden dock så räckte det inte längre upp än 20:e plats. Efter kvalet så gick jag tillsammans med Kristoffer och min fjädringstekniker Jocke igenom några saker som jag kunde göra bättre samt så analyserade vi lite data från när jag körde under kvalet. Vi har nämligen än så kallad logger på min motorcykel som spelar in exakt vad jag gör på motorcykeln när jag kör. När vi gick igenom data från motorcykeln så såg vi att jag gjorde precis samma sak som min motorcykels hjälpmedel gjorde samtidigt vilket inte var så bra då vi tillsammans gjorde dubbel jobb och mina varvtider inte blev så snabba som de kunde bli.

Jag valde att jag ville fortsätta köra med mina hjälpmedel som jag hade motorcykeln under racet då jag ville försöka ändra min kör stil samt att det var dumt att försöka ändra för många saker samtidigt. Innan det var dags för start så såg vi i depån att det började dras in ett oväder mot banan men det var fortfarande torrt när vi rullade ut. När vi skulle starta så fick jag inte till någon bra start och det var trångt in i första kurvan vilket gjorde att jag var långt ner. Jag försökte allt vad jag kunde att köra upp mig så långt upp som möjligt trots att det började komma stänk på mitt visir och jag hade svårt att avgöra hur mycket vatten det kom ner på banan. Men jag tänkte kan dom så kan jag till de rödflaggade racet för att en förare gick omkull på grund av för mycket vatten på banan för att kunna ha torrdäck på. Vi åkte in i depån och alla team började byta däck till regndäck. Tävlingsledare kom fram och sa att det blir en helt ny start och vi kommer att köra 20 varv också. Jag tyckte det var en fördel att det kom regn då jag trivs väldigt bra i svåra förhållanden. Vi fick 3 stycken extra varv på oss att känna på banan innan starten skulle gå vilket var bra för mig då jag hade helt nya regndäck som behövdes köras in plus att jag fick känna hur elektroniken fungerade på det blöta. När starten gick för 2:a gången så fick jag till en någorlunda bra start och tog fem platser direkt. Jag kände att jag hade bra känsla för hojen och ökade farten mer och mer och tog en plats efter plats till jag kom mot 9:e platsen för då började det bli lite svårare. Jag hade en härlig fight ett bra tag med en förare som heter Krister Åkersson men tillslut lyckades jag knipa den 9:e platsen.  Efter racet var slut så kollade Kristoffer (min mekaniker) all data från motorcykeln och vi kunde se att jag gjorde samma sak även nu när det var blött. Det var nämligen så att jag slog av lite grann på gasen när den började gå på bakhjulet vilket jag inte behöver göra egentligen. Anledningen till att jag inte behöver dra av på gasen är för att motorcykeln kan göra det kan med elektroniken den har. Jag är nämligen van att köra motorcykel på riktigt utan några hjälpmedel. Så jag sa till Kristoffer att jag ville stänga av en del av elektroniken förutom min traction control då jag fortfarande vill minimera risken för en highsider som innebär att man kan krascha.    

På söndagen var det dags för ett nytt kval och vi hade som sagt stängt av en del av elektroniken och den del som vi stängde av var wheelie control då jag gjorde samma jobb som motorcykeln gjorde vilket resulterade till en sämre varvtid under lördagen och onödigt arbete. Så på kvalet under söndagen åkte jag ut och testade köra utan wheelie control vilket passade mig väldigt bra. Dock så hade jag en mapp till inlagd i motorcykeln som vara samma mapp som jag hade under lördagen om det inte hade passat mig att köra utan wheelie control. Men nu passade det mig bättre och jag förbättrade mig från höga 59 tider till höga 58 tider. Jag kände när jag var ute och körde att det kändes bättre och det var roligare att få köra motorcykeln själv än att motorcykeln gjorde det jag var van med att köra. Dessutom så körde jag väldigt jämna tider under kvalet hela tiden vilket är en styrka under racet. Min förbättring av varvtid flyttade också upp mig 2 platser mot lördagen så jag startade på en 18:e plats istället för min 20:e startplats som jag hade under lördagen.

Sedan var det race och målet var att köra 57 tider. Jag fick till en någorlunda bra start men det var mycket trångt i första kurvorna och det var även väldigt tajt i flera varv också. Jag vart rätt så stressad och kände att jag gjorde flera misstag under racet men jag gav inte upp utan jag fortsatte kämpa hela racet igenom. Jag fick kämpa väldigt hårt för att komma i mål på en 15:e plats då jag vart lite stressad under racet. Jag tyckte att jag körde väldigt långsamt under racet men jag tog nytt personbästa under racet ändå. Det vart inga 57 tider men det vart däremot väldigt låga 58 tider hela racet igenom vilket jag var väldigt nöjd med då det vart förbättring trots mina misstag.  Det var denna racerapport från Linköping och nu ska jag gå i skolan i 3 veckor till sedan får jag ledigt. Då kommer jag åka och träna lite mer för att få upp farten ännu mer.

Markus Karlsson #36

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info