Hoppa till sidans innehåll

Jesper Pellijeff rapporterar från RR SM Anderstorp

16 MAJ 2017 10:01
SM premiär Anderstorp SST600 och en händelserik helg.

Fredagsträningen gick till att försöka hitta chassi inställningar, jag ville svänga betydligt mer än hojen ut ur böj men trots det låg jag i toppen tidsmässigt och fick anpassa mig till till hoj.
  • Skapad: 16 MAJ 2017 10:01

Lördag: kval

Kvalade in tvåa, med diff på 1.125 till pole som togs av VM poäng åkaren Christoffer Bergman. Inte hel nöjd med chassit/körningen men kom ner på 1.36 tider.

Race:

Hel nöjd med starten och tog ledningen i ett par varv, men när jag blev omkörd vart jag tvungen att slå av helt då det inte fanns nått alternativ och tappade en cirka femton meter. Därefter Kör jag på rätt jämna tider för att försöka komma ifatt och utökar luckan bakåt för att säkra andra platsen.

Med tre varv kvar händer det som inte får hända, nått är allvarligt fel på hojen så kör åt sidan o stänger av så att Racet kan fortsätta utan mig.

Det visade sig vara växellådan som rasat.

Vi skruvar ut motorn och här börjar en roadtrip till Danmark för att få dit en ny växellåda och se över om motorn klarat sig. Klockan två på natten står vi i Danmark vid en arbetsbänk med en massa delar framför oss och ser att kuggarna på växellådan slitits av. Vi har tyckt att det varit rätt skönt med att köra med samma plombering men nu behövde växellådan lagas.

Vid halv sex på söndag morgonen kom vi tillbaks till Anderstorp och skruvandet började. Medveten om tidigt kval så jag vek av och in i hus bilen vid sju medans skruvandet i boxen fortsatte.

Vaknade upp 2 timmar senare och till min glädje var hojen klar, fast nu med regn däck på. Det var bara att ladda upp och ut.

Även här lyckades jag kvala in tvåa i blött och lämnade bra många topp förare bakom och med tanke på att jag kände mig lite sliten så var jag nöjd med kvalet.

Race söndag:

Lagom till utsläppet ser vi att Styrdämparen på hojen inte är fungerande, men kör ut ändå, hann precis innan depå utsläppet stängde.

Ställer upp och tar starten men ledningen tas senare över och föraren framför kör under banrekordet på 1.35 tider, medan jag kommer ner på låga 1.36 tider och försöker skapa större lucka till bakomvarande förare.

Jag kommer i mål som tvåa med en marginal på 12 sek till bakomvarande trea.

Var Nöjd med att kunna ställa upp i Racet även om förutsättningarna hade kunnat få vara mycket bättre men det är Racing, allt kan hända och vi är nu lite närmre rätt inställningar på Anderstorp banan.

Har en vinnarskalle så inte nöjd med en andra placering men att det var en VM poäng åkare som knep första platsen gör det åtminstone lite bättre. Tack till alla för helgen!  Jag ser fram emot Linköping

#84 Jesper Pellijeff

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info