Hoppa till sidans innehåll

Frustration för Filip Backlund

05 OKT 2016 10:23
Filip Backlund och Quattro Plant Cool Kawasaki hade en motig helg på holländska Assen.
  • Skapad: 05 OKT 2016 10:23

När årets elfte deltävling i det brittiska mästerskapet avgjordes hittar vi Filip Backlund först på 23:e plats i heat ett och 25:e i heat två. 

Normalt sett brukar jag köra allt snabbare under hela helgen. Nu satte jag min snabbaste tid för helgen på träning två, vilket är helt fel utveckling, säger Filip Backlund. 

Redan i fredags började strulet då tekniska bekymmer satte stopp för Filips framfart. Till andra träningen fick de ordning på "setupen" och Filip var betydligt snabbare. 

Tyvärr kraschade jag på lördagens träning redan på det andra varvet. Troligen var däcken något för kalla i kombination med att jag var något för ivrig på gasen, säger Filip Backlund. 

Inför kvalet bytte teamet till en annan bakdämpare på Filips Kawasaki, en chansning som dessvärre inte alls gick hem.

Inför söndagens två heat bytte teamet tillbaka till den ursprungliga bakdämparen men istället uppstod problem med känslan i fram. 

Det var en bedrövlig helg men jag ska komma tillbaka på finalen på Brands Hatch! En riktig positiv sak jag tar med mig från helgen är alla fantastiska supporters från Sverige, Holland, Tyskland och England som hejade på mig, säger Filip Backlund.

Årets slutgiltiga drabbning i BSB äger rum på Brands Hatch GP 14-16 oktober. 

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info