Hoppa till sidans innehåll

FILIP’S GUIDE FÖR SNETTERTON

08 JUL 2016 10:38
Quattro Plant Cool Kawasaki föraren Filip Backlund beger sig 8-10 juli till Snetterton för den femte deltävlingen av dem Brittiska Superbike mästerskapen, och siktar på att upprepa sin bästa placering från ifjol.
  • Skapad: 08 JUL 2016 10:38

Filip som hade en större omkullkörning under förra loppet på Knockhill, lyckades komma ifrån Skottland utan några större skador förutom att vara ordentligt blåslagen runt kroppen. Efter ett lyckat test på Mallory Park så ser det ut med stor sannolikhet att detta inte kommer att påverka Filip den kommande helgen.

“Testet gick väl, vi fokuserade helt på den bit som jag behöver förbättra,” Filip säger. ”Vi har analyserat var jag tappar tid gentemot mina motståndare och bara fokusera på att göra det bättre. Min armbåge känns bra som fick den hårdaste smällen och jag tror inte att den kommer att bekymra mig inför helgen”.

Nummer #99 föraren tog sin bästa placering med en åttonde runt Snetterton förra säsongen och nu ska ”The Teacher” kort berätta hur han förbereder sig inför helgen och delge sig med några favoriter om just Snetterton.

Inställning inför loppet
”Jag gillar verkligen Snetterton, vissa förare gillar inte banan då den är väldigt plan och har inga direkta höjdskillnader. Dock så gör inte det att denna banan är mindre fysiskt krävande.”

”Vårt huvudfokus inför helgen är race setup. Självklart så behöver vi kunna åka ut och sätta ett riktigt snabbt kvalvarv, men fokus måste ändå stanna på race setup. Förhoppningsvis så kommer vi kunna starta högre upp denna helg då jag känner mig fit efter min nyckelbens skada som jag ådrog mig innan säsongsstarten. Poängen delas endast ut under race och det finns många bra omkörningsmöjligheter runt Snetterton. ”

”Då vi har ett max antal däck som vi har möjlighet att nyttja under helgen så är det kritiskt att verkligen få till setupen. Om du inte får det så kommer du att förstöra dina däck alldeles för fort och automatiskt sättas i en svår situation.”

Bemästra banan
“Snetterton är en svår bana att bemästra. Banan är som två i ett, du har en väldigt snabb del och sedan en annan del som är helt emot med tighta kurvor där det är svårt att bibehålla farten. Nyckeln är att kunna attackera banan men ändå köra smidigt.”

”Det är en fysiskt krävande bana, inte den mest, men det krävs mycket av dig som förare. Alltid när du åker till en bana så letar du efter tillfällen att få andas och vila ut, och Snetterton har två sådana tillfällen med längre raksträckor.

Atmosfären är otrolig
“Det bästa med att få åka till Snetterton är atmösfären, den är helt otrolig. Vädret brukar alltid vara på topp också så jag hoppas det kan hålla i sig även i år.”

”Alla fans och besökare har alltid en riktigt bra tid här, det känns som ett ändå stort party, speciellt för alla dem som stannar kvar och campar över helgen. Publiken är alltid väldigt närvarande och det är roligt att dem kommer så pass nära så att man kan prata och umgås med dem, jag tror att detta gör at Snetterton är en av dem bästa race eventen under säsongen.”

Ni kan alla följa Filips framfart under helgens femte deltävling I det Brittiska Superbike mästerskapen Live via Eurosport 2. Lördagens kval startar 16,00 följt av Söndagens lopp där sändningen startar 12,30. (dessa tider är brittisk tid)

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info