Hoppa till sidans innehåll

Besvikelse för Backlund på Donington Park

20 SEP 2016 18:58
Kawasaki föraren var supertaggad inför årets tionde deltävling i British Superbike. Donington Park är en bana som Filip Backlund levererat på tidigare och kände sig stark efter kvalet som var ett fall framåt jämfört med tidigare tävling
  • Skapad: 20 SEP 2016 18:58

Även under söndagens warm up var Filip bra med (13:e plats) och noterade lika bra varvtid som under lördagens kval.

- Vi brukar ha ett bättre racetempo än kvaltempo så jag var riktigt laddad inför tävlingarna. Tyvärr kraschade jag på det tredje varvet efter att ha fått ett framhjulssläpp mitt i sväng. Jag förstod inte riktigt vad som hände då jag redan hade släppt broms och skulle gå på gas. Vi tittade i telemetrin efteråt och jag höll samma hastighet i samma kurva varvet innan, säger Filip Backlund.

Till det andra heatet var Filip än mer taggad i hopp om nya poäng. Han kände att han hade tempot i kroppen för att leverera poäng. Trots krascher och skador under säsongen körde Filip återigen de tider han gjort under försäsongen på Donington Park.

- Jag gjorde en bra start och låg kring 16-17:e och ville nog lite för mycket ut på bakrakan. Bakhjulet släppte och körde nästan om mig innan det greppade igen och kastade av mig. Jag mår förvånansvärt bra i kroppen men jag är ledsen för teamet, sponsorer och fansen som var på plats och hejade. Teamet jobbade hårt efter kraschen i första racet men tyvärr är detta en del av racingen, säger Filip Backlund.

Det positiva med helgen är att Filip Backlund börjat hitta formen igen och räknar med att köra snabbt på Assen i Holland om två veckor, då det är dags för årets elfte deltävling i British Superbike.

- Det spelar ingen roll om det är torrt eller vått, om två veckor plockar vi poäng, avslutar Filip Backlund.

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info