Hoppa till sidans innehåll

BACKLUND ÅTERVÄNDER TILL OULTON PARK

08 SEP 2016 09:58
Filip Backlund tävlar denna kommande helg (9-11e Sep) på den natur vackra banan Oulton Park i det Brittiska Superbike mästerskapen.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2016 12:01

Den 4,3 km långa banan är en favorit bland mästerskapets alla förare och så även för Filip. ”Att få tävla i England är helt unikt och Oulton Park är en av dem mest vackraste banor med dess otroliga omgivning. Du tävlar inom ett naturreservat och banan slingrar sig omkring en sjö, där du ofta ser människor sitter i sina båtar och fiskar medans vi flyger förbi runt banan på våra motorcyklar. Det är lite bisarrt och samtidigt otroligt. Banan själv har nästan allt, blinda kurvar, bankade kurvor och stora höjdskillnader. Det är en väldigt special bana och plats, inte likt någon annanstans jag har varit tidigare.”

Filip vet att han står inför en tuff helg med tre 18-varvs lopp, där han ska bemästra sin 230 bakhjulshästars Quattro Plant Cool Kawasaki till dess yttersta. Filip förklara: ”Du behöver en väldigt väl balanserad maskin runt Oulton Park, och du som förare får inte försöka attackera banan. Du vill liksom ”flyta” med banan. Så fort du försöker bromsa sent, accelerera hårt så kommer du direkt få använda alldeles för mycket bakbroms för att hålla framändan nere, så man behöver bara vara mjuk. En annan sak att tänka på så härs års är också det Brittiska vädret, ena stunden kan du stå i t-shirt och nästa med jacka och paraply. Det kommer att bli intressant att få se!”

Efter två lopp som slutat med omkullkörningar på Brands Hatch och senast på Cadwell Park, så vill Filip ha tre stadiga lopp och framför allt inom poäng platserna. Han säger: ”Målet är detsamma som alltid. Jag var stark i första loppet på Cadwell Park men tyvärr fick vi inte visa det i andra. Jag vill korsa mållinjen i samtliga tre loppen denna helg. Vi har även en del nya delar till motorcykeln som vi ska testa, inte för att vi direkt saknar något men bara för att se om vi kan förbättra motorcykeln på samtliga delar. Med detta i mina tankar så ser jag verkligen fram emot helgens race.”

Ni kan alla följa Filips framfart under helgen på hans egna sociala medier enligt nedan:

Social media
Facebook: @filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: @filipbacklund14
Youtube: Filip Backlund

Ni kan även följa allting live via både Eurosport samt British Superbike’s egen hemsida med live timing samt kommentering.

http://www.britishsuperbike.com/


Oulton Park schedule of events – MCE British Superbike Championship

Friday 9th September: Free Practice 1 at 10:15, Practice 2 at 15:05.
Saturday 10th September: Free Practice 3 at 09:40, Qualifying at 12:20. Race 1 at 16:00
Sunday 11th September: Warm up at 12:00, Race 2 at 13:35, Race 3 at 16:35.

Samtliga tider är enligt brittisk tid

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info