Hoppa till sidans innehåll

Årets första poäng för Filip Backlund

12 JUL 2016 14:41
När BSB avgjordes på Snetterton i helgen lyckades Filip Backlund knipa årets första poäng körandes för Quattro Plant Cool Kawasaki.
  • Uppdaterad: 12 JUL 2016 14:42

Det var i helgens första heat som Filip knep sin första poäng då han placerade sig på en 15:e plats. Hans bästa varvtid var snabbare än nionde placerade Stuart Eastons och endast tiondelar ifrån en 13:e plats.

- Min chefsmekaniker sa åt mig att det skulle bli en krasch i första kurvan och att hålla ett innerspår genom kurva två och mycket riktigt kraschade flera förare där framför mig. Jag gjorde dessutom en bra start och fightades mot slutet i en klunga med flera förare, säger Filip Backlund.

Dessvärre gjorde Filip en sämre start i det andra heatet och tappade många platser. När han väl hittade rytmen efter halva racet fortsatte han att leverera tider då många andra förare tappade mycket på grund av däckslitage. Han tog in 1-2 sekunder per varv på flertalet förare framför men tyvärr rödflaggades racet efter att Peter Hickman kraschade och Filip fick nöja sig med en 18:e plats.

- Jag hoppas att vi kan bygga vidare nu och ta fler poäng om två veckor. Men först bär det av hem till Sverige då det är dags för mina trackdays på Mantorp Park 14-15 juli. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla härliga människor och få köra lite på svensk mark, säger Filip Backlund.

Deltävling sex av tolv körs på Thruxton 22-24 juli.

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info