Hoppa till sidans innehåll

Viktiga poäng för Filip på Brands Hatch

23 APR 2014 17:38
Körandes för sitt nya team, SMT Racing, har nu Filip Backlund avverkat årets premiärtävling på engelska Brands Hatch. Redan ifjol slog han sig in i de engelska fansens hjärtan med sin körstil och framgångar då han krigade sig fram till en total bronsplats i mästerskapet.
  • Skapad: 23 APR 2014 17:38

Superstock 1000-klassen var den absolut jämnaste klassen inom BSB-cirkusen denna helg då hela åtta förare kvalade in inom en tiondel och sanslösa 24 förare körde under fjolårets pole-tid.

- Vi förbättrade oss med en halv sekund på lördagens kval mot friträningen innan men det räckte inte riktigt hela vägen då jag fick nöja mig med åttonde startruta, säger Filip Backlund.

Söndagens kval regnade bort och inga förare kunde förbättra sina tider i hopp om bättre startpositioner. 55 förare försökte kvala in till helgens tävling och då Brands Hatch Indy-sträckningen endast är knappa två kilometer fick förarna delas upp i två grupper. 30 förare kvalificerade direkt in till måndagens race men 25 förare fick göra upp i ett ”kvalrace” under söndag eftermiddag där topp åtta gick vidare till racet.

När lamporna slocknade dånade 38 förare fram och Filip gjorde en riktigt bra start och var uppe på en fjärde plats.

- Jag var aggressiv i inledningen och körde upp mig snabbt men var därefter lite för avvaktande och tappade en plats. Vissa partier på banan fungerade riktigt bra och andra partier lite sämre, bland annat ut på startrakan sladdade hojen väldigt mycket. Jag försökte köra lite mjukare och provade lite andra spårval men då tappade jag bara mer tid, så det var bara att kriga vidare sladdandes, säger Filip som tog sig förbi sin fjolårsrival Adam Jenkinson när tre varv återstod med endast två tiondelar upp till Josh Elliot på den sista pallplatsen i mål.

- Hade jag tagit mig om Jenkinson lite tidigare hade jag kunnat utmana Josh Elliot. Elliot var väldigt snabb i början av racet men tappade sedan väldigt mycket. Vi är här för att vinna men denna gång fick vi nöja oss med att ta en ok poängskörd. Nu ser jag fram emot nästa deltävling om två veckor på Oulton Park. Vi testade där för en dryg vecka sedan och till den tävlingen hinner vi även uppdatera min Kawasaki, avslutar en revanschsugen Filip.

Värt att notera är att BSB Superstock 1000-förarna körde ett fåtal tiondelar långsammare per varv än BSB Superbike-förarna på betydligt mer avancerade maskiner. Regerande BSB Superstock 1000 mästaren Hudson Kennaugh fick nöja sig med en niondeplats. Danny Buchan vann racet före Jason O´halloran.

Andra svenskar som tävlade i helgen var Alex Persson och Daniel Hermansson i BSB Motostar och gick i mål på sjätte respektive elfte plats. I klassen tävlar både 125GP cyklar och Moto3 med olika resultatlistor som följd.

Krister Bohm tävlade i Triumph Triple Challenge med en femte plats och två sjunde platser i helgens tre heat och är femma i mästerskapet med 20 inkörda poäng.

Nästa deltävling körs på Oulton Park 3-5 maj.

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info