Hoppa till sidans innehåll

Stor satsning på Gelleråsen 2016.

12 JAN 2016 14:42
Med anledning av att Karlskoga Motorstadion firade 25års jubileum förra året har ägarna tagit ett efterlängtat beslut om att hela banan ska få en ny asfaltsbeläggning som ska vara klar under 2016.
  • Skapad: 12 JAN 2016 14:42

 Arbetet påbörjades i slutet av förra året med en inflyttning av depåsvängens sista kurva ut på rakan. Stora delar av barriären är nedplockad på ena sidan och den första asfalteringen kommer att ske under vecka 26 då ytan får en beläggning. Just nu pågår ett omfattande dräneringsarbete, och när detta har genomförts, kommer till hösten resterande delar av banan att få en ny asfaltsbeläggning.

Största anledningen till asfalteringen är att förbättra säkerheten, främst för MC-åkare, men även med anledning av miljömässiga skäl. De närboende kommer att märka skillnad gällande ljudvolymen när depåkurvan förändras vilket innebär att växlingarna sker på annan plats.

”Det här är ett gigantiskt stort projekt för oss som kostar mycket pengar men som kommer att ge mycket tillbaka i aspekter av säkerhet och miljö men även nya i form av nya banrekord som kommer att sättas i framtiden” säger Mike Luff, VD på driftbolaget Karlskoga Motorstadion AB.

Gelleråsbanans teknikutveckling och infrastruktur har alltid legat i framkant bland annat var banan först ut i Sverige med en s.k. scoreboard, en avläsare för varvtider per fordon.  Nu är det alltså dags för att själva banan ska få ett lyft. Asfalteringen kommer att finansieras genom en kombination av egna insatser och lån samt stöd från företag, organisationer och privat personer.

”Jag är jätte nöjd med styrelsebeslutet och även om det finns mycket jobb kvar att göra gällande finansiering är jag helt säker på att vi ror det i hamn. Motorstadions verksamhet spiller över till många andra näringar i Karlskoga och vi hoppas att de stödpaket vi har tagit fram och som är på ett mindre belopp ska ge en möjlighet för många att vara med och stödja asfalteringen. Vår ambition är att förbli Sveriges modernaste motorstadion” avslutar Mike Luff.

Karlskoga Motorstadion lanserar redan nästa vecka ett paket, för de som vill var med att hjälpa till med investeringen, som ger fördelar och möjlighet att delta i intressanta aktiviteter.

För mer information, kontakta:

Mike Luff,  VD Karlskoga Motorstadion, This is a mailto link / 070-333 99 44 

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info