Hoppa till sidans innehåll

Segern och banrekord för Filip Backlund

09 OKT 2013 10:21
En skön seger och ett nytt banrekord blev helgens facit för Filip Backlund på sin ILR Kawasaki. Detta efter att ha kvalat in på andra position till helgens tävlingar på Silverstone i den elfte deltävlingen i brittiska mästerskapet.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2013 10:24

Helgen inleddes med en friträning och sedan ett första kval där Filip körde in på snabbaste tid hela 1,2 sekunder före tvåan. Detta på torr bana och gav stort hopp inför resten av helgen. Till andra kvalet ändrades inställningarna, på några partier gick det fortare och på andra sämre. Det räckte ändå till tredje tid i passet och andra totalt endast 11 hundradelar från pole. Söndagen inleddes med warm up och återigen var Filip snabbast.

När starten gick kom Filip iväg helt perfekt och tog direkt ledningen. Efter ett varv var luckan nästan en sekund och sedan radade Filip upp nya banrekord och gick under det gamla banrekordet varje varv. Filip dominerade racet fullständigt och vann med över 9 sekunder före Hudson Kennaugh, trea blev Lee Jackson.

Jag är enormt glad över första segern och sättet jag tog den på berättar en mycket glad Filip Backlund. Det var aldrig något snack och jag malde på i mitt tempo. Det visade ju sig vara banrekordsfart nästan varje varv skrattar Filip. Okej jag såg inte hela tavlan så avståndet bakåt missade jag. Jag ville så gärna vinna så jag vågade inte pruta något, ingen skulle få ta segern ifrån mig på sista varvet den här gången. Nu har jag ett bra grepp om bronset totalt också och det skall bara bli mitt! Självklart har jag nu fått segersmak så en ny på finalen skulle sitta fint. Till slut vill jag tacka teamet, mina sponsorer och alla som hejar på mig avslutar en otroligt nöjd Backlund.

Sådana här dagar är helt underbara! Filip utklassade allt motstånd, ja det var verkligen så säger Filips manager Joakim Wiedesheim. Jag är mycket imponerad av Filips framfart idag, det var helt fantastiskt. Det var största segermarginalen i år och näst efter att vinna mästerskapet så är en bra avslutning på säsongen det viktigaste. Nu blir focus på att fortsätta tillhöra toppen i finalen men såklart även vid behov köra taktiskt och säkra mästerskapsbronset.

I mästerskapet är Filip nu på en total tredjeplats på 125 poäng.

1. Hudson Kennaugh 168
2. Adam Jenkinsson 148
3. Filip Backlund 125
4. Victor Cox 107
5. Lee Jackson 106
6.
T Aquino 102

Finalen går på Brands Hatch 18-20 oktober

Ni kan alla följa teamet och Filips framfart via Filips Facebook, Twitter, Instagram samt hans egen hemsida.

Webbinfo:
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: @filipbacklund14
Internet:
www.filipbacklund.se

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info