Hoppa till sidans innehåll

Så nära – men ändå så långt borta..!

13 AUG 2014 09:41
Team Gallagher, med den svenska föraren Tobbe Lannemar och Mark Moore, som kör den Engelska Superstock P1-serien kom till Torquay fullt inställda på vinst.
  • Skapad: 13 AUG 2014 09:41

Båten var nu genomgången och skrovet upplagat för fjärde gången, så nu skulle allt fungera, var det tänkt. Vädret var soligt men väldigt blåsigt. Inför söndagen var det dessutom utlovat storm och mängder med regn. Så P1-organisationen valde att ta det säkra före det osäkra och köra ett av söndagens race redan under lördagen.

Inför det första racet så hade teamet genom lottning fått en nionde startposition, vilket betyder att de startade näst längst ut, men med omvänd startordning i det efterföljande racet som då innebar en andra startplats.

Grabbarna gjorde en hygglig start trots sin startposition och låg femma vid första bojen, där det alltid blir väldigt trångt, men började redan under det första varvet att köra upp sig till en andra plats när plötsligt motorn tappar kraft och alla instrument liksom radio och intercom slutade fungera. De kämpade förtvivlat med den begränsade motoreffekten, men tvingades ändå se sig passeras av ett antal båtar. Trots detta lyckades de sluta på en hedrande femte plats.

Problemet med elektroniken och motorn visade sig vara batteriet på 15 kilo som slitits loss från sitt fäste och krossat allt i aktern på båten och hittades liggande upp och ner i saltvattnet i kölen. Deras mekaniker hann inte fixa detta innan det andra heatet skulle starta, så Tobbe och Mark fick istället följa racet från åskådarplats.

Inför söndagens race hade regnet dragit förbi men det blåste hård kuling med stöddiga vågor. Båten var fixad och nu var det alltså ”upp till bevis”. Killarna gjorde en bra start och låg vid första bojen trea. Trots den gropiga sjön höll de full gas och redan efter den andra bojen passerade de även de två ledande båtarna - på utsidan. Redan på andra varvet hade de skaffat sig en betryggande ledning på flera hundra meter och fortsatte att dra ifrån de andra när motorn plötsligt hostade till och gick ner på halvfart. Ridå ner! De kunde då inte hålla sin ledning utan konkurrenterna kunde passera en efter en. I korta sekvenser så tände motorn till och på de sista varven kunde grabbarna, trots begränsad effekt, passera några av konkurrenterna.

-Vi är därmed tyvärr borta från tätstriden och kan även om vi vinner de tre återstående heaten den sista tävlingshelgen inte bli bättre än fyra totalt, säger Tobbe uppgivet.

-Vi har inga problem att hänga med och när väl båten fungerar som den ska så är vi faktiskt snabbare än samtliga våra konkurrenter. Vi har från första början haft problem med den nya båten som lappats och lagats åtskilliga gånger.

P1 organisationen tycker nu att allt är så pinsamt att grabbarna är lovade en helt ny båt till sista tävlingshelgen. Dock återstår ändå att få ordning på motorproblemen och flytta över allt till det nya skrovet och förhoppningsvis hinna testa innan säsongens sista tävlingshelg.

Nu satsar vi allt inför den sista tävlingen, säger Tobbe hoppfullt och tillägger.

-Det är bara vinst som räknas nu!

 

Följ teamets framfart via hemsidan: http://superstockp1.se/

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info