Hoppa till sidans innehåll

Revanschsugen Backlund mot Brands Hatch

16 JUL 2015 15:33
Efter en tuff racinghelg senast på Knockhill banan i Skottland så beger sig nu en revanschsugen Filip Backlund mot den legendariska banan Brands Hatch.
  • Skapad: 16 JUL 2015 15:33

Filip som visade en otrolig fart på Snetterton för tre veckor sedan vill nu återigen ta vid där och kämpa för nya topplaceringar. 

 

- Knockhill helgen så gick det inte alls enligt vår plan. Vi kämpade hårt hela helgen med att finna en setup på motorcykeln som jag trivdes med för att kunna åka fort och vi lyckades aldrig riktigt hitta dit tyvärr. Både jag och teamet har analyserat helgen och fokuserat väldigt mycket på Brands Hatch och vart vi ska starta någonstans för att kunna hitta tillbaka till den fart vi hade tidigare på Snetterton. säger FIlip 

Brands Hatch GP är en snabb och väldigt teknisk bana. Det är också en bana som Filip har presterat väldigt väl på tidigare säsonger med bland annat pallplaceringar. 

Sedan Knockhill så har teamet jämfört data och inställningar mellan Knockhill och Snetterton samt information från tidigare lopp från just Brands Hatch. Detta för att komma fram med en så bra plan som möjligt innan teamet väl kommer till Brands Hatch den kommande helgen. 

- Jag vet att farten finns där inom mig, bara alla bitar väl faller på plats. Detta mästerskap är så otroligt tufft så gör vi ett litet misstag eller snedsteg med setup eller liknande så bitar det ifrån hårt, och det syns direkt i resultat listan. Denna kommande helg så behöver vi vara med och mer aggressiva direkt från start av helgen för att också boosta oss själva, att vi kan vara med där uppe i toppen. säger Filip inför kommande helg. 

Helgen startar med två fria träningar på fredag, en fri träning samt kval under lördagen och sedan dem två loppen körs under söndagen. 

Vi vill också passa på att marknadsföra helgens "Meet and Greet" event som görs i samarbete tillsammans med #fuelupwithmilk och Kawasaki. Under söndagen har fans, publik och övriga människor möjlighet att träffa Filip i Kawasaki's monteryta. Väl på plats så delas det ut Filip Backlund kepsar, posters och möjligheten att vinna biljetter till Brands Hatch finalen i oktober. 

Ni kan alla följa Filip och teamets framfart under helgen på:

Filips sociala medier:
Internet: www.filipbacklund.se
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: filipbacklund14
Youtube: FilipBacklund

Live uppdateringar samt Live-timing:
www.britishsuperbike.com

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info