Hoppa till sidans innehåll

På måndag startar säsongen för Filip Backlund

29 FEB 2016 10:35
Nu till helgen åker Filip Backlund och Quattro Plant Cool Kawasaki till varmare breddgrader för att börja försäsongsträningarna. Spanien är det absolut populäraste landet att börja träna inför säsongen i, oavsett om det gäller Formel 1, Superbike VM eller British Superbike
  • Skapad: 29 FEB 2016 10:35

- På måndag börjar vi på Almeria med tre testdagar och därefter blir det fyra dagar på Cartagena. Det ska verkligen bli roligt att få arbeta ihop med mitt nya team och nya ingenjörer, säger Filip Backlund.

Kawasaki har lanserat en helt ny ZX-10R som gjort stora framsteg i både chassi och motor. Quattro Plant Cool Kawasaki har under de senaste månaderna byggt om cyklarna efter reglementets alla regler för att erbjuda sina förare bästa möjliga material.

Ett intensivt testschema står på menyn för Quattro Plant Cool Kawasaki och alla dess förare. Inte mindre än tre olika motorer med olika effektlägen och mappning ska utvärderas och två olika svingar.

- Jag ser verkligen fram emot att testa nya ZX-10R och hur teamet har valt att bygga den. Teamet har fått ut väldigt mycket effekt ur motorerna men troligen kommer vi att gå ner något i effekt för att få bättre körbarhet, säger Filip Backlund.

Många av teamen i BSB har redan börjat testa men i brist på körning på bana har Filip arbetat och tränat hårt. Men han har också hunnit med att besöka MC-mässan i Göteborg med mycket populära och välbesökta föreläsningar om sin satsning.

- Det har varit en intensiv vinter men jag känner mig starkare än någonsin och välkomnar verkligen starten på årets säsong, avslutar Filip Backlund.

Premiärhelgen i BSB körs på Silverstone 8-10 april.

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info