Hoppa till sidans innehåll

Ny stark insats av Filip Backlund

09 JUL 2013 10:36
En femteplats blev helgens facit för Filip Backlund på sin ILR Kawasaki efter att ha kvalat in på en tiondeplats i helgens tävlingar på Snetterton i den sjätte deltävlingen i brittiska mästerskapet.
  • Skapad: 09 JUL 2013 10:36

Helgen började allt annat än bra för Sveriges hopp Filip Backlund som inte kom runt ett helt varv på den fria träningen. Ett oljeläckage satte effektivt stopp för vidare körning under passet. Värdefull testtid tappades och därmed blev första kvalet mer som ett test för Filip som körde in på 13e plats. I andra kvalet lyckades Filip förbättra sig till tionde men fortfarande en bit efter.
Warm up på söndagens morgon fick Filip äntligen till allt och körde in på andra plats. Nu fanns farten för att matcha de allra bästa.
När starten gick gjorde Filip en bra start och avancerade till sjätte plats, på andra varvet försökte Filip avancera ytterligare men blev utträngd och halkade istället ner till nionde. Varvet efter blev det safetycar, när fältet släpptes igen blev Filip hängande utan att kunna avancera från sin niondeplacering. Med fem varv kvar kom Filip äntligen om och var plötsligt snabbast på banan. I rask takt kördes nästa klunga ifatt och förbi. När målflaggan föll var Filip femma. Tyvärr vann Hudson Kennaugh före mästerskapsledande Adam Jenkinsson med Lee Jackson som trea.

Jag tycker slutplaceringen är okej särskilt med tanke på hur helgen började men tidigare har min styrka varit att jag direkt kommer in i ett snabbt och högt tempo. Nu har jag problem att nå full pace direkt på inledande varven. Det måste jag förbättra om jag skall kunna utmana om segern i racen funderar Filip Backlund efter avslutat race. Jag hade fart för pallen men från min startposition har jag inte råd att tappa placeringar efter en bra start och sedan bli hängande bakom förare så att luckor bildas. Konkurrensen här är alldeles för tuff för att sådana misstag skall vara möjliga att reparera.Att fortsätta plocka topp fem placeringar är såklart bra men nu har jag ställt siktet högre! Jag vill till pallen och drömmer om att ta min första seger, den skall jag bara ha så snart som möjligt, helst redan i nästa race. Ingen kommer dock att ge den till mig gratis så jag måste helst enkelt vara lite bättre för att lyckas ta min första seger här avslutar Filip.

Ännu en bra insats av Filip men fortfarande saknas pricken över i:et i form av en seger. För mig är det bara en tidsfråga innan den kommer och nu när vi går in i andra halvlek kommer vi tillbaka till banor vi både testat och kört race på så förutsättningarna kommer onekligen att bli lite bättre för Filip. Det är lätt att vara otålig och tycka att segern skall komma men glöm inte bort att konkurrensen är stentuff i detta mästerskapet. Filip är en riktig vinnarskalle och det är en otroligt stimulerande uppgift att arbeta med honom. Filip intalar sig själv att han faktiskt kan vinna och därför tror jag också snart att första segern kommer. Min uppgift blir att se till att Filip inte hänger med huvudet när han tvingas vänta ytterligare ett race på den så hett efterlängtade segern säger Joakim Wiedesheim.

I mästerskapet delar Filip nu en total fjärdeplats på 71 poäng.
1. Adam Jenkinsson 111
2. Joe Burns 86
3. Hudson Kennaugh 85
4. Filip Backlund 71
5. Victor Cox 51

Nästa tävling går på Brands Hatch 19-21 juli.

För ytterligare information besök www.backlundracing.se och kontakta gärna:
Föraren Filip Backlund mobil tfn 0704 91 69 69 This is a mailto linkTeam manager & media ansvarig: Joakim Wiedesheim mobil tfn 0709 42 39 93 This is a mailto link

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info