Hoppa till sidans innehåll

Ny stark insats av Filip Backlund

17 JUN 2013 14:38
En femteplats blev helgens facit för Filip Backlund på sin ILR Kawasaki efter att ha kvalat in på en tredjeplats i helgens tävlingar på Knockhill i den femte deltävlingen i brittiska mästerskapet.
  • Skapad: 17 JUN 2013 14:38

Sveriges hopp Filip Backlund lyckades för tredje gången på fem försök att kvala in i första startled Efter fredagens första kval var Filip fyra, men efter lördagens andra och avgörande kval blev det till slut tredje startruta i det 60 man starka startfältet. Pole togs av Tristan Palmer före Hudson Kennaugh med Filip som trea. Adam Jenkinsson son leder mästerskapet kvalade in som fyra och Joe Burns som femma. Detta bäddade för ett rafflande race då topptrion i mästerskapet alla återfanns i topp fem efter kvalet. Kvalet som var stenhårt med 9 man inom fem tiondelar och 17 man inom en sekund.

När starten gick gjorde Filip en bra start och var tvåa in i första sväng, under resterande del av första varvet behöll Filip andra platsen och gick ut på andra varvet som tvåa. De två kommande varven tappade Filip dock en placering per varv och efter tre varv låg Filip fyra. Filip åkte sedan med som fyra men efter ytterligare några varv fick Filip släppa ytterligare en placering, sedan åkte Filip med toppklungan men kunde inte riktigt hålla det tempo som framförvarande satte upp. Efter 12 av de 24 varven började han ta in lite igen men på varv 14 blev det rödflagg efter en otäck vurpa dessbättre utan allvarliga skador. Således slutade Filip på den femteplats som han låg på när rödflaggen kom ut.

Vi ändrade hojen till racet och satte in hårdare fjärdrar då jag upplevde att hojen var lite för mjuk i kvalet och jag trodde detta skulle göra mig ännu lite snabbare. Det visade sig dock ganska snabbt att det blev lite för hårt och att jag istället blev lite långsammare. Jag kunde därför inte utmana om pallplatserna och segern som jag hoppades utan fick inrikta mig på att köra in så många poäng som jag någonsin kunde. Tyvärr fick jag ”fel” folk framför så Jenkinsson och Burns som låg före mig i mästerskapet var också före mig i mål. Det innebär att jag tappar några poäng till dem totalt men behåller min tredjeplats i mästerskapet. Man måste våga för att vinna denna gången gick vi åt fel håll, jag är ändå nöjd med min insats i racet men trodde jag skulle varit på pallen. Hade vi inte ändrat hade jag nog kunnat klara en tredjeplats men jag vill ju gärna ta min första seger och då kan man inte gå på säkra lösningar i detta tuffa mästerskapet avslutar en trots allt ganska nöjd Filip.

Jag tycker Filip gör ännu en strong insats men denna gången gick vi åt fel håll med inställningarna till racet. Det är sånt som händer och marginalen är hårfin. Nu ställer vi in siktet på nästa race och kör test på Snetterton veckan efter midsommar. Det är ju också där nästa deltävling går. Jag är mycket nöjd med att Filip trots nya banor hela tiden fortsätter tillhöra den absoluta toppen i mästerskapet. Jag tycker att det verkligen visar vilken klassförare Filip är berättar Joakim Wiedesheim.

I mästerskapet delar Filip nu en total tredjeplats på 60 poäng.
1. Adam Jenkinsson 91
2. Joe Burns 77
3. Filip Backlund 60
4. Hudson Kennaugh 60
5. Victor Cox 49

Nästa tävling går på Snetterton 5-7 juli.

För ytterligare information besök www.backlundracing.se och kontakta gärna:
Föraren Filip Backlund mobil tfn 0704 91 69 69 This is a mailto linkTeam manager & media ansvarig: Joakim Wiedesheim mobil tfn 0709 42 39 93 This is a mailto link

Skribent: Tony Jacobsson

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info