Hoppa till sidans innehåll

Ny pallplats för Filip Backlund

29 MAJ 2013 10:39
En tredjeplats blev helgens facit för Filip Backlund på sin ILR Kawasaki efter att ha kvalat in på en fjärdeplats i helgens tävlingar på Donington Park i den fjärde deltävlingen i brittiska mästerskapet.
  • Skapad: 29 MAJ 2013 10:39

Sveriges hopp Filip Backlund lyckades återigen kvala in i första startled genom en fjärdeplats efter de båda kvalen. Efter fredagens första kval var Filip i pole position, men efter lördagens andra och avgörande kval blev det till slut fjärde startruta i det 60 man starka startfältet.

När starten gick gjorde Filip en bra start och kunde behålla sin fjärde position. De tre framför öppnade dock lite hårdare och kunde öppna upp en lucka på en dryg sekund under det första varvet. Efter fyra av de tolv varven började var Filip ifatt Steve Brogan på tredje plats och efter några varvs fight kunde Filip ta sig förbi och upp på tredjeplats med 5 varv kvar. Luckan till ledarduon var då nästan två sekunder. Efter ett par riktigt snabba varv kom Filip ifatt ledarduon på sista varvet men kunde inte få till något riktigt bra omkörningsförsök utan skar mållinjen som trea bakom Adam Jenkinsson som vann racet före Joe Burns.

Då jag tidigare kört på Donington hade jag stora förhoppningar inför helgen. Det kändes då såklart bra att vara med direkt från början genom att vara snabbast på fredagen och sedan kvala in i första led till racet. På söndagens warm up fortsatte vi med andra tid så inför racet kände jag verkligen att jag hade bra chans att vara med och slåss om pallplatserna. I racet var mitt första varv lite för långsamt sedan åkte jag ett par varv jämt med de snabbaste för att mot slutet vara snabbare. Det räckte till en ny pallplats vilket jag självklart är mycket nöjd med men skall jag vinna måste jag vara med ännu bättre från start. Jag vill såklart gärna få till en seger så det blir det jag skall jobba på att förbättra. Annars är jag mer än nöjd med att vara trea i mästerskapet efter fyra race, det är ju stenhård konkurrens i mästerskapet säger Filip Backlund.

Andra gången på pallen i brittiska mästerskapet som är erkänt tufft. Vi måste vara nöjda med att varit på pallen i två av fyra race (plac 2, bruten, 4,3 i de fyra tävlingarna), Det tycker jag visar att Filip verkligen utvecklats som förare och att vi på allvar kommer slåss i toppen på mästerskapet. Filip genomför ännu en mycket stabil helg och fortsätter växa som förare. Hamnar alla pusselbitarna rätt samtidigt så kommer Filip vinna race innan säsongen är slut avslutar Joakim Wiedesheim.

I mästerskapet klättrar Filip till en total tredjeplats på 49 poäng.
1. Adam Jenkinsson 78
2. Joe Burns 57
3. Filip Backlund 49
4. Victor Cox 48
5. Hudson Kennaugh 44

Nästa tävling går på Knockhill 14-16 juni.

För ytterligare information besök www.backlundracing.se och kontakta gärna:
Föraren Filip Backlund This is a mailto link  Team manager & media ansvarig: Joakim Wiedesheim  This is a mailto link
Brittiska superstock mästerskapet körs över 12 deltävlingar och har 60 serieanmälda förare. Det innebär två kvalgrupper med 30 förare i varje. Båda grupperna kör ett kval på fredagen och ett på lördagen. Föraren får räkna sin bästa tid i något av kvalen och de totalt 30 bästa går direkt till huvudracet. Resterande 30 förare kör ett kvalrace där de 8 främsta går vidare till huvudracet som totalt innehåller 38 förare, där de 15 bästa får poäng i mästerskapet.

Skribent: Tony Jacobsson

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info