NY MOTORFEST – VELODROMLOPPET

13 JUN 2012 13:30
Svenskar, norrmän, danskar, finnar och en och annan italiensk förare. Det är dags för en ny motorhelg på Karlskoga motorstadion. I helgen handlar det om Velodromloppet och Formel Ford NEZ.
  • Skapad: 13 JUN 2012 13:30

Det har inte funnits någon riktig formelserie för moderna Ford-bilar  - men nu kan vi vara på väg mot en nystart, säger Bruno Rösler. Han är organisatör och samordnare hos RHK, Racerhistoriska klubben som tillsammans med Karlskoga Motorförening arrangerar helgens tävlingar på Gelleråsen.

- Ja, det blir tävlingar i Ford NEZ där NEZ står för North European Zone, berättar Bruno Rösler.
- Det blir så mycket som ett 25-tal förare som tävlar där och i den startlistan har vi svenskar, norrmän, finnar, danskar och någon italienare, berättar Rösler.
- Vi hoppas ju att det här ska kunna bli startskottet till en ny Ford-serie, säger Rösler.

Helgens stora begivenhet i övrigt på Gelleråsen är klassiska Velodromloppet.
- Vi har 210 förare anmälda och det handlar både om bilar och motorcyklar, berättar Rösler.

”En gemytlig, kamratlig fartfest i god sportsmanna-anda”, som RHK konstaterar på sin hemsida.

Velodromloppet på Karlskoga motorstadion ingår i RHK-Cup som i år inleddes på Anderstorp 19-20 maj och där helgens tävling på Gelleråsen är den andra i serien.
RHK-Cup fortsätter sedan i Knutstorp (7-8 juli), på Kinnekulle (18-19 augusti) och avslutas sedan med Falkenberg Classic 8-9 september.

- Velodromloppet 2012 har alla förutsättningar för att bli en ny motorfest och förhoppningsvis kommer många att ta chansen att se våra klassiska bilar göra upp på Gelleråsen, avslutar Bruno Rösler.

Bruno Rösler, Racerhistoriska klubben, nås på 070-622 56 18.
Information i övrigt om Karlskoga motorstadion och tävlingarna där via Mike Luff, tfn 0586-150 10.