Hoppa till sidans innehåll

NSHC Final

25 SEP 2010 17:45
20 vinstsugna team stod på startlinjen när avslutningen av Nordic Six Hours Cup 2010 kördes.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2010 18:16

Bilarna var uppdelade i 3 klasser. Klass 1 ledde Team 33 från Västerås med teamchef Roy Stubberud ganska överlägset i serien före finalen. Teamet kunde ha tagit det ganska lugnt, och i början såg det så ut. Men ganska snart höjdes tempot och de följde med de absolut snabbaste bilarna. Team 31 NT Racing från Våler i Norge hade länge hand om ledningen, men när det bara återstod en timme av racet gick deras avgassystem av, och de tvingades bryta. Team 33 kämpade sig långsamt men säkert upp i ledningen, en plats som de sen behöll in i mål. Team 33 slutade som många år tidigare som vinnare av serien.

 

I klass 2 ledde Proplate Raketen före DMP Motorsport i serien, något som garanterat teamchefen Ander Persson hade räknat på . Om team 90 DMP vann, var han tvungen att sämst bli 3 med sin "raketen". Sen hände det värsta, bromsarna tog slut, och lite senare problem med oket. Helt plötsligt var Raketen 4:a!! Framför Raketen låg nu teamkompisen "Proplate Blixten" och när man närmade sig målgång så passerades "Blixten" av "Raketen" och Anders förstateam kunde ta hand om plats 3 och därmed säkra klassegern.

 

I Klass 3 ledde RoCaMoJa Racing Team ganska säkert inför finalen. De följdes av Munkfors Racing som tog som enda uppgift att köra deras bil till en så bra placering som möjligt för att låta turen spela in. Den innfann sig dock aldrig och RoCaMoJa Racing team avgick med segern i klass3.

 

Säsongen 2010 har varit ett rejält lyft för serien. Några år med vikande deltagarantal har inte varit så positivt. Men i år kom då vändningen. Totalt 27 team som deltagit, och ganska frekvent också. Detta gör att Karlskoga MF fortsätter satsa på serien, där man redan nu har ett flertal intresserade team som visat intresse för nästa år. Racen till 2011 är planerade till Karlskoga och Kinnekulle som vanligt. Men även Våler finns som förslag i kalendern... Det är inte planerat några större förändringar i reglerna och med den stabiliteten av serien och reglementet hoppas Karlskoga MF på ännu fler team 2011.

 

 

Skribent: Tony Jacobsson

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info