Hoppa till sidans innehåll

Markus och Mikael Karlsson kör Endurance

16 MAJ 2016 11:03
Racerapport från första endurance tävlingen.
Idag var det premiär för svenska endurance cupen i Linköping. Jag skapade för ungefär en vecka sedan ett endurance team kallat efter min huvudsponsor Cat Nordic som består av mig och min pappa alla gånger vi kör. Men den här gången tog vi in Björn Trygg i teamet. Vi var mest med för att jag skulle få lite varv i kroppen och farsan ville köra för att ha roligt. Även Björn tog det här som en träning.
  • Skapad: 16 MAJ 2016 11:03

Vädret var lite varierande idag det började med regn på kvalet. Vi kvalade in på en 2:a plats under kvalet. Vi hade bestämt att jag skulle börja då jag hade regndäck på och Björn hade satt på slick eftersom det hade slutat regna när vi skulle börja tävla. Starten var en Le mans start då förarna står på ena sidan banan och en håller i motorcykeln på andra sidan. Den här gången var det flaggstart. När de drog upp flaggan sprang jag som en dåre till hojen och fick igång den direkt och var först i väg. Jag ledde i ca 30 minuter innan det vart för torrt och Lasse Jangby passerade mig. Jag hade då eldat upp mitt bakdäck och hade inte så bra grepp kvar men efter två varv så gick Lasse in men jag höll mig kvar då det inte var tillräckligt torrt för att åka ut med slicks. Jag kanske körde fem 5 varv till innan jag gick in för att byta med Björn. När Björn hade kört sin stint ledde vi igen med 2 varvs marginal och farsan drog ut och körde en stint på 30 minuter ungefär.

Under den tiden hade jag hunnit byta till slicks också och kört fram motorcykeln i bandepån. Sedan så körde jag min andra stint på ungefär 30 min innan jag fick order om att gå in i depå och byta förare. När jag gick in igen så tog jag hojen direkt till tältet och vände på min slicks bak och tog lunch. När jag var klar med det så började det regna igen när pappa var ute och körde och Björn hann inte lägga om till regn däck. Jag sprang från bandepån till tältet igen och rev av däcken så fort jag kunde och fick på regndäcken som hade brunnit upp på det upptorkande och rullade fram. Pappa höll sig ute på slicksen hela tiden då vi ledde med 6 varv så han tog det bara jätte lugnt tills vi gav han order att komma in. När jag gick ut igen så tänkte jag att jag tar det lite lugnt med tanke på hur däcken var. Men jag var snabbast ändå och körde bara så fort jag kunde hantera farten och kände att jag hade grepp. Jag körde i regnet i 55 minuter innan soppa lampan tändes och jag var tvungen att gå in då man inte får köra längre än 1 timma. Men under min stint så körde jag om samma personer flera gånger så när jag kom in ledde vi med 9 varv. Sedan så stack pappa ut igen och körde sin sista stint på 50 minuter innan han bytte med Björn och då ledde vi med 11 varv vid det bytet. Björn fick köra sista stinten till målgång trots att han kände sig lite obekväm i regnet. Men vi tog det här som en mycket bra träningen och vinsten var bara en jätte fin bonus.

Jag vill säga bra kört till de andra teamen också och tack för den här dagen

Markus Karlsson

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info