Hoppa till sidans innehåll

Lukas och Markus Karlsson mot RR SM

03 MAJ 2016 11:20
Teamchef och Pappa Mikael säger så här: - Lukas skulle egentligen inte köra någon Roadracing i år. Han kände inte att han ville fortsatta i A2 och eftersom han är ganska storvuxen för sin ålder ville han inte köra Moto 3 heller. Hans intresse för stunt både på moped och Supermotard har blivit allt större och han lägger mest tid på det.
  • Skapad: 03 MAJ 2016 11:20

Men när nu storebror fick hem sin nya Superbike och testerna började så började han tala om att han ville träna någon gång. Jag funderade lite och efter ett tips av Tony så började jag ringa runt alla jag känner både privat och som har egna företag. Vi fick ihop en liten sudd med pengar (pappa och mamma får lägga resten) och jag kontaktade Henrik Nordgren för att se om han hade någon Moto 3 ledig för uthyrning.

 

Lukas kommer nu att köra de två första deltävlingarna som går av stapeln i helgen på Anderstorp. Han har inte kört eller ens suttit på en Moto 3 förut utan hans första test blir på fredagsträningen. Han undrade lite över hur fort cykeln går och vi frågade Henrik Nordgren. Lite över 200km/h fick vi som svar. Lukas flinade nöjt men är nog lite nervös ändå.

 

Markus har kört sin nya Kawasaki ZX-10 vid fem tillfällen innan Anderstorp. Det skiljer väldigt mycket mot den ER-6 han tidigare kört med. Den nya cykeln är c:a 15 kilo lättare och har 130 hk mer. Den nya motorcykeln är också tekniskt mer avancerad då den har Tractioncontrol, Wheeliecontrol, justerbar motorbroms och mycket mer. Trots både styrketräning och konditionsträning hela vintern så känner Markus att den här motorcykeln kräver sin man. Men under träningarna har han kört fortare och fortare mot slutet av sina körpass och fysiken verkar räcka till ganska bra.

Markus ser nu med stora förväntningar fram emot premiären på Anderstorp. Vi har en del justeringar kvar att göra men han tror ändå att det ska gå bra.

Båda killarna hoppas att de kan göra Karlskoga MF stolta över deras insatser och vi får återkomma med hur det gått efter helgen

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info