Miljöpris

15 AUG 2011 16:47
Svenska Motorcykel och snöskoterförbundet, – Svemo, delar varje år ut miljöpris till en förening som jobbar med miljöfrågor. I år tilldelades Karlskoga Motorförening det åtråvärda priset. Priset delades ut i samband med STCC på Karlskoga Motorstadion.
  • Skapad: 15 AUG 2011 16:47

Ett sånt här pris är svårt att få, och föreningen är mycket stolta. En stor del av arbetet sker ju lokalt på och av Karlskoga Motorstadion som har precis samma värderingar som föreningen. Kunde ett företag få priset vore Motorstadion också en värdig vinnare. Prischecken på 10 000 kr kommer väl till pass till föreningens egna klubblokal som är under uppförande.

Så här löd motiveringen till priset:

SVEMO MILJÖPRIS 2011

SVEMO Miljökommitté har glädjen att meddela att Karlskoga MF har tilldelats 2011 års miljöpris för aktivt och seriöst miljöarbete inom motorcykel- och snöskotersporten.

Juryns motivering:

"Karlskoga MF har under många års tid arbetat förebyggande och målmedvetet med miljöfrågorna. Klubben har visat en vilja att överträffa lagar och andra krav för att visa att man vill gå före för en bättre miljö för oss alla. Karlskoga MF har arbetat med den så viktiga ljudfrågan och på ett föredömligt sätt bjudit in närboende och myndigheter till samråd. Klubben visar också upp en vilja till att vara med och utveckla ny teknik och bränslen, som gör att motorsporten kan fortsätta vara en viktig teknikdrivande aktör i samhället."