Hoppa till sidans innehåll
Foto: TIM LEWIS

Första segern i Superstock P1 för Tobbe!

29 JUL 2014 09:51
Team Gallagher, med svenska föraren Tobbe Lannemar, Karlskoga MF, som kör den Engelska Superstock P1-serien, tog sin första seger i Cardiff i helgen.
  • Skapad: 29 JUL 2014 09:51

De har redan från inledningen av säsongen haft mycket bekymmer med båten, trots att det alltså handlar om en helt ny båt. 

Enbart sedan senaste tävlingen har hela skrovet blivit förstärkt med över 50 kilo glasfiber då hela botten mer eller mindre separerat från de längsgående balkarna. Båten verkar helt enkelt inte tåla de krafter det handlar om i vågorna till havs i farter upp mot 70 knop.

– Vi kom till Cardiff med stort självförtroende då vi precis fått hela båten genomgången, säger Tobbe med en suck.

– Men, när vi linade upp för start så dog plötsligt motorn. Konkurrenterna fick då ett försprång på minst 500 meter innan vi fick igång motorn igen och kunde sätta efter. Trots att det bara var ett kort race på sju varv, så körde vi ändå ifatt de andra och slutade fyra. I de två efterföljande racen strulade istället motors trim, så vi körde med helt fel vinkel på motorn, men lyckades ändå sluta fyra i de båda racen. De tre fjärdeplaceringarna borde räckt till en plats i A-finalen, men Team VisitWales slutade på samma på samma poäng som oss och hade en tredjeplacering och förpassade oss därmed till B-finalen i det slutliga och avgörande racet.

– I B-finalen missade vi starten helt, men körde upp oss och gjorde ett kanonvarv på det pliktade alternativa långa varvet och passerade därmed samtliga båtar och vann, säger Tobbe och mumlar om antiklimax.

– Det känns trots allt alltid skönt att vinna, även om det bara handlar om en vinst i B-finalen. Men det visar ändå att vi har kapacitet och är mycket snabba när väl allt fungerar.

– Det blev TV-intervjuer för både SKY Sport och Greenlight.tv, vilket naturligtvis är värdefullt för våra sponsorer, summerar Tobbe nöjt.

Inför nästa tävlingshelg i Torquay kommer eras mentor Neil Holmes att gå igenom båten minutiöst. Neil är sjufaldig världsmästare i offshore och har kört båt i hela sitt liv och vet vad som krävs för att nå hela vägen.

– Vi lyckades skrapa ihop 54 poäng och gick upp till en sjätte plats i tabellen, men har inte mer än tre respektive nio poäng upp till de två teamen ovanför oss, säger Tobbe hoppfullt och avslutar.

– Vi ser med tillförsikt fram mot nästa race och fungerar bara båten så kommer vi att stå på pallen.

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info