Hoppa till sidans innehåll

Filip åker mot Brands Hatch

15 APR 2015 09:51
Efter en tuff premiärhelg för Filip Backlund och hans team Anvil Hire TAG Racing Kawasaki så beger de sig nu till Brands Hatch för rond två i det Brittiska Superbike mästerskapet.
  • Skapad: 15 APR 2015 09:51

Sedan premiärhelgen på Donington Park så har både teamet och Filip jobbat hårt på att ta igen det avstånd de hade mot toppteamen. Ett test har genomförts och förbättringar har gjorts på vissa områden där dem tidigare har tappat fart.

- Ett av dem stora problemen under premiärhelgen var hur vi fick ur effekten på motorcyklarna när vi väl var ute på banan och körde. Det kom så pass mycket effekt att vi bara sladdade och inte kom iväg framåt och fick med oss farten. Under testet så testade vi en hel del olika mappar för att förändra motorkaraktären och på så sätt få med oss mer fart, vilket vi direkt kunde se. Säger Filip Backlund.

Brands Hatch Indy som mästerskapet nu beger sig till är en bana som Filip presterat starkt på tidigare. En andra samt fjärde plats talar sitt tydliga språk, då i Superstock klassen och nu i Superbike. Aldrig tidigare har British Superbike varit så tufft som det är under 2015 men Filip och hans team har sitt mål om att ta sig vidare till "The Showdown" där topp 6 i mästerskapet inför dem tre sista tävlingshelgerna kan göra upp om det slutliga guldet.

Ni kan alla följa Filip och teamets framfart under Brands Hatch helgen på Filips egna medier, British Superbike samt Live TV.

Filips medier:
Internet: www.filipbacklund.se
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: filipbacklund14
Youtube: FilipBacklund
Live uppdateringar samt Live-timing:
www.britishsuperbike.com

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info