Hoppa till sidans innehåll

Filip Baclund nöjd med test efter skada

28 APR 2016 11:35
Quattro Plant Cool Kawasaki föraren Filip Backlund genomförde över 50 varv på Oulton Park under det officiella brittiska Superbike testet förra fredagen, vilket var ett enormt lyft för 26-årigen, bara tre veckor efter att ha brutit sitt nyckelben.
  • Uppdaterad: 28 APR 2016 11:37

Det svenska roadracing-esset hade visat fin form inför Donington Park incidenten i slutet maj, men är övertygad om att med det stöd av sitt team och ytterligare sjukgymnastik - att det inte kommer att dröja länge innan han är tillbaka och kan utmana toppen igen. 

Över telefon när Filip var på väg till ett CryoSpa (is bad) och ytterligare sjukgymnastik tillsammans med sin Quattro Plant Cool Kawasaki teamkamrat, Andy Reid förklarade Backlund: 

"Jag är mycket nöjd med testet. Vi ville inte gå dit i första hand för att åka snabba tider men att testa axeln och få mitt förtroende tillbaka, och på dessa punkter, är jag mycket glad med hur körningen gick. 

"Smärtan i axeln är inte ett problem alls, vilket är fantastiskt efter bara tre veckor. Vi behöver bara få musklerna att reagera lite bättre, men jag hade en bra dag och känner mig stark efter att ha kört så många varv. 

Inför deltävling två och veckans Bank Holiday lopp på Oulton Park i Cheshire, Filip tillade: 

"En vecka till med axeln kommer att göra en enorm skillnad, och i en racing situation där både adrenalin och tävlingsinstinkten kommer in, så vet jag att jag kan öka tempot på min Quattro Plant Cool Kawasaki, det är inte ett problem. 

"Oulton blir min första tävlings helg för säsongen, medans Luke [Mossey] har redan visat hur bra paketet är på vår ZX-10R, så jag kommer att ta en liknande riktning med chassit och sedan sätta upp mål för den kommande helgen. Det är en steg-för-steg-process, men som sagt, cykeln är bra, och när jag är hundra procent fit så vet jag att jag kan vara tillbaka där jag var tidigare under testerna på Silverstone och Brands Hatch. 

För mer information kontakta:

Russell Lever
ASG PR
Tel: 0044-28 9080 2000
Mob: 0044-77 8828 8901
E-post: This is a mailto link 

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info