Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund siktar på Guld 2014

22 JAN 2014 11:51
Filip Backund fortsätter tävla i det Brittiska roadracing mästerskapen under 2014. Det historiska teamet SMT Racing Kawasaki har skrivit kontrakt med den lovande svensken med sikte på att ta hem titeln i klassen British National Superstock 1000.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2014 11:54

Filip visade stor potential under sitt debutår i England (2013) genom att ta en tredjeplats i mästerskapet med fyra stycken pallplatser samt två nya varvrekord på dom två anrika banorna Donington Park samt Silverstone GP. Kawasaki och SMT uppmärksammade detta tidigt och har valt att långsiktigt satsa vidare på Filip Backlund från Västerås.

Ett tvåårigt avtal har skrivits mellan Filip, SMT och Kawasaki, där målet under 2014 är att säkra mästerskapstiteln i klassen Superstock 1000 för att därefter ta steget vidare till klassen Superbike.

SMT Racing har en lång framgångsrik racinghistoria bakom sig. Några av världens absolut bästa förare har ingått i teamet och senast i ledet var James Ellison som både har kört MotoGP, AMA Superbike samt British Superbike.

-Det känns otroligt roligt och inspirerande att fortsätta min långsiktiga satsning mot VM och nu tillsammans med SMT och Kawasaki. Jag har kommit till ett professionellt team som jobbar framåt på samma sätt som jag gör med min satsning. Tillsammans skapar vi ett oerhört starkt paket och vi vet alla vad vi ska göra, att vinna mästerskapet, säger Filip.

Filip besökte teamet, som är baserade strax utanför Manchester nyligen, där dem gemensamt gick igenom Filips nya motorcyklar, planerade in tester inför den kommande säsongen och visade Filips nya utvecklingsprogram som Filip ska få göra tillsammans med några av Teamets olika tekniska sponsorer.

-Det är ett utvecklingsprogram jag ska gå för att ytterligare kunna höja min kompetens inom vissa områden, med olika punkter som jag och teamet kommer att fokusera på. Jag efterfrågade detta när vi diskuterade 2014 vid vårt första möte, och detta har teamet och deras sponsorer löst, vilket känns jätteroligt, säger Filip.

Teamets tester är planerade att starta i slutet av februari nere i Spanien. Där nere väntar ett intensivt testprogram för att få fram så mycket information och data som möjligt innan de sista testerna i England ska genomföras och därefter premiärracet den 18-21 april på banan Brands Hatch.

-Efter att ha sett Filips prestationer under hela 2013, på det som var övervägande nya banor för honom. När chansen kom att skriva avtal med Filip för säsongen 2014, hade vi inte någon som helst tvekan. Filip är en mycket begåvad ung man som vi tror kommer att ge vårt team stora framgångar. Vi har en tvåårig plan som förhoppningsvis kommer att se oss vinna Superstock 1000-titeln 2014 och gå vidare till Superbike-klassen 2015, säger teamägaren Robin Croft.

Ni kan alla följa teamet och Filips framfart via Filips Facebook, Twitter, Instagram samt hans egen hemsida.

Webbinfo:

Facebook: filipbacklund14

Twitter: @filip_backlund

Instagram: @filipbacklund14

Internet: www.filipbacklund.se

Live-updates:
www.britishsuperbike.com

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info