Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund nöjd med finalhelgen

30 OKT 2015 10:06
Finalen i det brittiska mästerskapet avgjordes på Brands Hatch med tre heat. Anilve Hire TAG Racing Kawasaki och Filip Backlund har därmed hunnit avverka tolv tävlingshelger och totalt 26 heat!
  • Skapad: 30 OKT 2015 10:06

– Resultatmässigt så var vi inte där vi ville vara. Men överlag har finalhelgen varit fantastisk på många sätt. Det var en actionspäckad helgmed mycket publik, svenska fans och sponsorer på plats. Jag hann också med en rad möten med fokus på 2016, säger Filip Backlund.

Under ”Pitwalken”, då fansen får chansen att träffa förarna, var det extremt välpackat med folk som alla ville ha autografer. Filips penna fick gå varm vilket var en bra uppvärmning inför söndagens två heat.

– Vi började helgen bra med en sjätte plats i första träningen i blött. Trots att hojen inte var riktigt där jag ville ha den. Andra träningen bestod av mycket tekniska problem och jag kom ut först mot slutet. Det var först till söndagens sista heat som hojen kändes ok. Inte för att jag körde särskilt mycket snabbare än tidigare utan främst för att varvtiderna var mer konsekventa och jag kunde fightas med en grupp förare vilket var underhållande, säger Filip.

Under hela säsongen har Filip och teamet kämpat med att bygga upp känslan för hojen. Troligen är det en kombination av att svensken kör sin första hela säsong i den otroligt tuffa klassen och att teamet är relativt nya som resultaten inte alltid varit det som man på förhand satt upp som mål.

– Som ny förare hade jag självklart gynnats av att köra för ett av de större teamen och mitt team hade säkerligen gynnats av en mer erfaren förare för att nå dit de vill. Vi vinner och vi förlorar tillsammans så helt klart är det en kombination, säger Filip.

Nu blickar svensken mot 2016 och ser fram emot en ny säsong i England.  Redan kommande månad hoppas Filip presentera sina planer.

– Imorgon börjar en två veckor lång resa för mig med besök i Tyskland och Sverige med mina sponsorer för att planera 2016 med både tävlingar och de bandagar vi arrangerar i Sverige. Till nästa år ska vi höja oss och börja leverera på allvar, avslutar Filip Backlund.

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info