Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund närmar sig mitten av säsongen

04 JUL 2013 12:32
Sveriges stora roadracing-stjärna Filip Backlund som under 2013 tävlar för ILR Kawasaki i det Brittiska Superstock 1000 mästerskapen har nu hunnit med fem deltävlingar utav totalt tolv.
Filip har imponerat stort i dom första deltävlingarna och har redan hunnit med att ta två pallplatser och ligger trea i mästerskapstabellen.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2013 13:57

Den sjätte deltävlingen närmar sig och mellan 5-7/7 körs den på banan Snetterton 300.
Filip som själv har suttit upp målet att vinna mästerskapet redan i sin första säsong är mer taggad än någonsin att ta sig an den kommande deltävlingen.

- Jag vet vad det är som krävs. Jag måste börja vinna race för att ta igenom dom poäng jag har upp till ettan Adam Jenkinsson i mästerskapet, och det är precis det vi ska göra. Jag vet vad jag vill och jag vet vad vi ska göra. Säger Filip Backlund

För att Filip och teamet skulle komma så väl förberedda som möjligt inför den kommande tävlingen så körde teamet ett en dagars test på Snetterton tisdagen den 25/6. Testet gick väl och teamet testade många olika setuper för att se vad som passar bäst till den kommande helgen.

- Testet kändes bra. Vi satte inga rekordsnabba tider men vi fick testa otroligt mycket olika saker och vi kom därefter fram till det som vi kommer att satsa på inför racehelgen. Det ska bli riktigt roligt att återigen få racea, det är ändå därför jag gör det jag gör! Säger Filip Backlund inför den kommande helgen.

Racesponsor
MCGruppen

Filip Backlund kör sin första säsong i det Brittiska Superstock 1000 mästerskapen. Idag anses det Brittiska Superstock 1000 mästerskapen vara ett av Världens tätaste mästerskap med över 60 förare som får kvala in till dom 40 start platser inför varje deltävling.

Filips långsiktiga mål är att 2015 bli Världsmästare.

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info