Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund mot Oulton Park

02 MAJ 2014 10:47
Sveriges roadracing stjärna Filip Backlund körde årets premiär tävling på Brands Hatch Indy mellan 19-21/4, där Svensken körde in på en fjärde plats med sitt team SMT Racing Kawasaki.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2014 10:50

Deltävling nummer två närmar sig och en revansch sugen Filip åker över till England för att nu kliva överst på pallen.

Den anrika banan Oulton Park står som värd för nästkommande tävling. Oulton Park är en snabb men också väldigt teknisk bana som ligger i det natur fina landskapet Chester i norra England.

Ifjol kvalade Filip in på en andra plats och kom i mål som nummer fyra i ett tight race in på mållinjen. Filips nya team har vart på Oulton Park för tre veckor sedan för att testa ut dem nya motorcyklarna samt nya inställningar för att komma så väl förberedda som möjligt inför kommande tävlingshelg.

- Efter premiärhelgen så känner mig otroligt revansch sugen. Vi tävlar för att vara överst på pallen och det är där vi ska vara. Efter våra tester samt all information och data ifrån första deltävlingen på Brands Hatch så känner jag att vi är otroligt starka inför kommande tävlingshelg. Jag vet att mitt team SMT Racing Kawasaki har gjort en hel del förbättringar på motorcyklarna efter premiär helgen så vi kommer att vara starka. Säger Filip Backlund inför Oulton Park.

Filip tillsammans med sitt team reser till Oulton Park under torsdagen den 1/5 för att sätta upp och förbereda inför helgen. Tävlingen som körs under en så kallad Bank Holiday, vilket menas att tävlingen körs mellan lördag-måndag, 3-5/5.

Oulton Park är ett väldigt välbesökt race. Ifjol togs nytt publikrekord med över 80.000 besökare under huvuddagen.

Webbinfo:
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: @filipbacklund14

Internet:
www.filipbacklund.se

Live-uppdateringar:
www.britishsuperbike.com

 

Information Filip Backlund:
Filip Backlund är född 14 april 1990 och bor i Västerås. Redan som 3-åring började han sin karriär med motorcross. Roadracing började Filip med som 13-åring där hans karriär har varit en lång framgångsaga. År 2007, tog han som 17-åring sin första seger inom Pro Superbike 1000.

Sedan dess har Filip tagit två mästerskapsguld; 2009 och 2011. Största meriten för Filip kom under 2013 där han slutade på en total tredjeplats i det brittiska Superstock 1000-mästerskapen. Målsättningen för Filip 2014 är att ta hem titeln och guldet i det brittiska mästerskapet.

Långsiktigt mål är att Filip skall ta VM guld.

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info