Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund mot Brands Hatch

16 JUL 2014 10:33
Efter ett närmare tre veckors uppehåll drar racingen i England igång igen på allvar. Nästkommande deltävling för Sveriges roadracinghopp körs på anrika Brands Hatch GP i Kent, strax utanför London.
  • Skapad: 16 JUL 2014 10:33

Brands Hatch är den banan i kalendern som BSB (British Superbike) besöker flest gånger under säsongen. Totalt tre utav dem tolv tävlingar körs på Brands Hatch. Med en lokal anknytning till London så kommer det uppemot 100 000 åkskådare till varje deltävling på Brands Hatch. Stora höjdskillnader och tät racing bjuder alla besökare på otrolig underhållning.

Förberedelserna inför återupptaget har varit i full gång för Filip hemma i Sverige. Rehab träning för foten, övrig fysisk träning samt en hel del aktiviteter har genomförts. Mer taggad än på länge flyger Filip med sitt Svenska team över till England under onsdagen den 16/7.

-    Uppehåll i all ära kan ibland vara positiva. Jag har fått komma hem igen och jobbat hårt med grunden i min träning och framför allt för att stärka upp min fotled. All träning har gått bra och under min tid hemma har jag även hunnit med att köra en del hoj för träningens skull vilket har varit väldigt roligt. Så nu åker jag över till England med en revansch lust och en stor glädje att äntligen få köra på min egen racing hoj igen! – säger Filip Backlund inför Brands Hatch

Filips team, SMT Racing Kawasaki har inte heller legat på latsidan. En ny motor ska testas inför helgen och även några andra uppdaterade delar har inkommit från teamets olika partners. Detta ska i teorin ge Filip mer traction på banan och även en högre toppfart.

Teamet reser till Brands Hatch under onsdagen den 16/7 för att sätta upp och förbereda inför helgen. Tävlingen körs från och med fredag-söndag. Fredag startar med friträning samt kval ett, lördag körs kval nummer två som bestämmer startpositionerna inför söndagens race.

Ni kan följa teamet och Filips framfart i England och helgen på Brands Hatch via hans Facebook, Twitter, Instagram och på filipbacklund.se.


Webbinfo:
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: @filipbacklund14
Internet: www.filipbacklund.se

Live-uppdateringar samt resultat:
www.britishsuperbike.com

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info