Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund jagar poäng

29 APR 2015 12:25
Efter en något motig inledning på Filip Backlunds tävlingssäsong i Brittiska Superbike mästerskapen så är han ivrig att få köra till sig sina första poäng för säsongen
  • Skapad: 29 APR 2015 12:25

Sedan Brands Hatch för cirka 2 veckor sedan så har Filip och teamet jobbat ytterligare för att utveckla motorcyklarna och ta ikapp försprånget mot dem övriga toppteamen de har framför sig i mästerskapet.

- Brands Hatch helgen var surt för oss med dem tekniska problem vi fick innan första loppet. Vi visste att vi hade tempo för att kunna ligga runt 10-15e plats så att det inträffade var tråkigt, men också en del av racing. säger Filip Backlund.

Teamet har fått ytterligare nya delar för motorcyklarna inför den tredje deltävlingen på Oulton Park. Dessa delar ska tydligen ge upp emot några tiondelar per varv om teamet kan finjustera allting innan tävlingshelgen.

- Om allt går enligt planerna så kommer vi att göra ett test på onsdagen innan Oulton Park tävlingen för att se att dem nya delarna fungerar som vi vill. Därefter kommer vi ta ett beslut hur vi kommer att lägga upp helgen på Oulton Park. säger Filip Backlund.

Tävlingshelgen körs över en sådan "bank holiday" i England. Tävlingen körs då från och med lördag till måndag istället för fredag till söndag som normalt körs. Oulton Parks tävlingar brukar oftast ligga på en sådan bank holiday och uppskattas enormt av den publik som kommer.

Oulton Park ligger fint beläget i nordvästra England och drar upp emot 80.000 åskådare. Vi ser fram emot en fantastisk tävlingshelg och önskar Filip och teamet Anvil Hire TAG Racing Kawasaki all lycka, nu kör vi!

Ni kan alla följa Filip och teamets framfart under Brands Hatch helgen på Filips egna medier, British Superbike samt Live TV.

Filips medier:
Internet: www.filipbacklund.se
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: filipbacklund14
Youtube: FilipBacklund
Live uppdateringar samt Live-timing:
www.britishsuperbike.com

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info