Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund fortsätter uppåt i BSB

01 OKT 2014 12:38
Sveriges roadracing stjärna Filip Backlund gjorde ett imponerande lopp i British Superbike på Assen förra helgen. Efter att ha kvalat in som nummer 21 på startgriden körde Filip upp sig och fightades om vinsten under lopp ett.
  • Skapad: 01 OKT 2014 12:38

Dessvärre ville Filip något för mycket och gick omkull med sex varv kvar. Detta är något Svensken vill bättra på inför helgens deltävling på Silverstone GP. 


I blöta förhållanden på Assen visade Filip att han kunde hantera den FFX Yamaha han kör på och även kunde utmana dem största namnen om ledningen. Lopp nummer två kördes i torra förhållanden och Filip visade även där sina framsteg genom att ta en stark nionde plats. Under Filips två första helger har han stadigt jobbat sig uppåt genom fältet med bättre prestationer för varje pass, detta ser FFX Yamaha och tror mycket på helgens deltävling på Silverstone där Filip presterat på topp tidigare. 


- Ifjol hade vi en otrolig helg på Silverstone där jag vann mitt lopp med över nio sekunders marginal och slog även varvrekordet på samma stund. Jag visste redan innan jag ens hade vart på Silverstone att detta är en bana som jag kommer att älska och så är det. Jag älskar fart och detta är en högfarts bana utan dess like och där hör jag hemma. Säger Filip Backlund inför helgens deltävling på Silverstone. 


Även teamet har jobbat hårt på hemma plan sedan förra deltävlingen på Assen. Under tiden i verkstaden så har teamet gått igenom Filips data från hans körning och börjat titta på förbättringar och förändringar på chassit inför Silverstone. Samtidigt har dem haft kontinuerlig kontakt med Filip via telefon och bollat dem ideer dem kommit fram till via data loggen. 


- Att hålla på med racing handlar mycket om att hela tiden jobba framåt och hitta saker att förbättra eller förändra. SMT och FFX Yamaha har jobbat hårt denna vecka för att hitta ytterligare saker at jobba framåt mig också för att hjälpa mig att komma in mer med motorcykeln så att vi kan ta det där sista steget och slåss om topp placeringarna. Säger Filip.

 
Målsättningen inför helgens deltävling är att ta ännu ett kliv uppåt och prestera bättre resultat än på dem två tidigare tävlingshelgerna. Har vi en pallplats i sikte och kan vi åter komma hem till Sverige inom en vecka och skicka ut den nyheten, det väntas att ses! 


Vi vill också passa på att nämna att helgens deltävlingar kan ses i TV i efterhand. Eurosport sänder British Superbike och här nedan kan ni se helgens tv-tider. Helgens tv-tider från Assen sänds via Eurosport: 
Söndag 21/9: eftersändning klockan 20.30 Eurosport 2 
I samtliga sändningar visas både lopp 1 samt 2 Eftersändningar visas under större delen av V. 39, för att se tider samt vilken kanal, besök tv.eurosport.se 

Tidsschema Silverstone BSB Superbike

 
Fredag: 
Friträning 1: 10.10-10.55 
Friträning 2: 15.35-16.20 


Lördag: 
Friträning 3: 10.35-11.20 
Kval 1: 16.05-16.25 
Kval 2: 16.32-16.44 
Kval 3: 16.51-16.59

Söndag: 
Warm up: 09.30-09.45 
Race 1: Start 13.30 
Race 2: Start 16.30 
Tider ovan är baserade på Brittisk tid. 

Webbinfo: 
Facebook: filipbacklund14 
Twitter: @filip_backlund 
Instagram: @filipbacklund14 
Internet: www.filipbacklund.se 
Live-uppdateringar samt resultat: 
www.britishsuperbike.com

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info