Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund femma trots rekordtempo

22 JUL 2014 12:54
Årets femte sammandrabbning i BSB Superstock 1000 avgjordes på Brands Hatch GP. Filip Backlund och SMT Racing genomförde sitt bästa race någonsin tempomässigt men fick nöja sig med en femte plats.
  • Skapad: 22 JUL 2014 12:54

- Jag är inte glad över femte platsen. Särskilt när jag utan att överdriva kan säga att jag körde det bästa race jag någonsin kört. Jag körde under gällande banrekord under de tio första varven och jämför man mot fjolårets totaltid för racet så hade jag vunnit med 15 sekunder, säger Filip Backlund.

 

Under sina samtliga varv i helgens race, förutom det sista, var Filip snabbare på än ifjol. Utvecklingen har gått spikrakt uppåt för Filip som har kört 1-1,5 sekund snabbare på varje bana i år.

 

- Jag är väldigt nöjd med min utveckling som förare och helgens prestation, så vi får se vad som händer och sker i framtiden, säger Filip Backlund som direkt efter söndagens race åkte till Silverstone för en testdag.

 

Danny Buchan vann racet före Jason O´Halloran och Lee Jackson. I sammanställningen är Filip fyra med 57 poäng och har nio poäng upp till Lee Jackson.

 

Våra andra svenska förare, Alex Persson och Daniel Hermansson, kvalade 12:e respektive 16:e i BSB Motostar (125GP/Moto3) och avslutade sina race på 13:e respektive 17:e plats.

 

Nästa deltävling körs på Thruxton 1-3 augusti.


Foto: Glynne Lewis

Webbinfo:
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: @filipbacklund14
Internet: www.filipbacklund.se

För mer information kontakta:

Filip Backlund
e-mail: This is a mailto link
www.filipbacklund.se

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info