Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund börjar hitta formen

25 MAJ 2016 11:03
Endast fem veckor efter nyckelbensoperationen var det återigen dags för Quattro Plant Cool Kawasaki-föraren Filip Backlund att gränsla sin Kawasaki ZX10-R.
  • Skapad: 25 MAJ 2016 11:03

Denna gång var det dags för årets tredje deltävling i British Superbike på den korta "Indy-sträckningen" av Brands Hatch. För Filip var det årets andra deltävling då han missade premiären på grund av ett brutet nyckelben.

- Det känns betydligt bättre än på Oulton Park men jag märker att musklerna inte är 100%. Jag är bättre nu under inbromsning men jag orkar inte riktigt med i utgången när jag börjar accelerera, säger Filip Backlund.

Teamet gör ett fantastiskt jobb och hojen fungerar riktigt bra och det är Filip som ska komma tillbaka till körningen och det förtroendet han hade innan kraschen. 

- Jag sa det till grabbarna i teamet att jag inte är glad över resultaten men glad för framstegen vi gör och som vi gjorde under hela helgen. Även om de ibland är mindre än jag personligen vill. Det är fortfarande bara fem veckor sedan jag gjorde operationen och nu har jag fem veckors uppehåll till nästa race så jag vet att när jag kommer till Knockhill så kommer jag att vara 100 % "fit". Får jag bara tillbaka min styrka så får jag bort en del orosmoment och bara det kommer att göra mycket, säger Filip Backlund.

Filip fick inte med sig några poäng från Brands Hatch Indy då han slutade på en 18:e respektive 17:e plats i tävlingarna. Men det positiva är att han ständigt körde snabbare under helgen och var som snabbast under helgens sista pass, heat två, då han från mitten av racet åkte samma tider som förarna runt topp 10.

Utöver intensiv träning står ett två dagars officiellt test på Snetterton 15-16 juni innan det är dags för årets fjärde deltävling, 22-24 juni på Knockhill.

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info