Hoppa till sidans innehåll

Filip Backlund Superstock 1000 FIM cup

02 AUG 2013 13:53
Till helgen är det dags för Superbike VM och deras supportklasser att gästa Silverstone. En av klasserna är Superstock 1000 FIM cup som körs med superstock 100cc maskiner med förare mellan 18-26 år. Det är alltså likvärdiga maskiner som Filip Backlund normalt kör Brittiska mästerskapen. En av förarna kommer att vara Filip Backlund.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2013 13:57

Italienska Kawasaki teamet Go Eleven signar upp den svenska roadracing stjärnan inför Silverstone för att ersätta en av sina ordinarie förare som är skadad. Filip blev kontaktad och fick chansen.

Filip berättar själv om de senaste dygnen:

Det känns otroligt roligt att Team Go Eleven valt att ge mig chansen att få delta med dem i nästa deltävling på Silverstone. Jag har aldrig tidigare vart på Silverstone men har gjort mig så förberedd som möjligt på denna korta tid.
Målet med helgen är att lära så mycket som möjligt. Det är ett nytt team, nya motorcyklar, tekniker med mera och vi kommer att jobba lika hårt som alltid för att ligga högst i topp! För mig ger det ju också värdefull tid på en bana som vi har kvar att köra i Brittiska mästerskapet som är min huvuduppgift i år.

Alla bitarna har fallit på plats och jag hoppas Filip kan göra bra ifrån sig. Filip kommer få värdefull testtid och det är värt mycket. Att ha en resultat målsättning för Filip i ett inhopp är inte lätt, att vara topp 15 och ta poäng är en rimlig målsättning att gå in med. Filip är dock en vinnarskalle utöver det vanliga så ingenting skall hållas för omöjligt. På den här nivån är dock motståndet knallhårt och inget ges bort gratis. Det skall bli oerhört spännande att se vad Filip kan räcka till i detta motstånd avslutar Joakim Wiedesheim förväntansfullt.

Normalt kör Filip Backlund i Brittiska mästerskapet, där han ligger 4a totalt efter 7 körda race. Serien består av 60 förare och rankas som ett utav de tuffaste superstock mästerskapen i Europa.

Nästa tävling i brittiska mästerskapet går på Oulton Park 9-11 augusti

This is a mailto link

www.filipbacklund.se

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info