Hoppa till sidans innehåll

Envishet övervinner allt i NSHC

03 MAJ 2016 09:47
30 april kördes premiären av årets NSHC säsong. Tommy Karlsson i Wot Racing nr 1, författade en racerapport som kommer här:
  • Skapad: 03 MAJ 2016 09:47

Helgens race kan vi sammanfatta som händelselöst.

Allt stämde och inga misstag begicks vilket resulterade i ett i mina ögon perfekt genomförd tävling enda problemet på hela helgen var för lite salt i carbonaran.

Det känns som att alla förberedelser äntligen betalade sig.

 

Helgen började med installation på plats i Box 1 på Gelleråsen, alla  nycklar i ordning som vanligt från KMF

Anmälan och besiktning genomfört utan problem, sedan är det dags för matlagning och skitprat kanske det trevligaste momentet på hela helgen.

Som vanligt så är alla team välkomna att hugga in på vår middag denna gången var det pasta carbonara som vi tillagade.

Torrskogs källarbryggeri passade också på att bjuda på nybryggt öl. (Greven du får vara lite snabbare nästa gång så att du hinner smaka på Dalslands Lager)

Lördag morgon, frukost och momentkontroll på hjulmutrar och lufttryck.

Boje och Håkan körde testkörning där vi justerade bromsbalans och försökte att köra in bromsbelägg och skivor. Inga rökartider men inte heller några problem.

Tyvärr var det inte lika störningsfritt hos Team 33 som kämpar med sina värmeproblem och tvingades att köra tävlingen i ”limpmode” men några snabba varv presterade dom trots allt och det är skönt att se att farten finns där trots alla motgångar, nästa gång hoppas vi att det fungerar även för 33.

Uppställning för start där vi startar enligt förra årets placeringar vilket innebar 3’e led för vår del.

Boje vår starter för dagen smet förbi några bilar i starten men Dala #7 var snabbare och ryckte iväg i ledning och drog upp ett högt tempo där vi och Raptor racing #79 hängde på efter förmåga.

Racet fortsätter och efter ca 30 minuter har vi fått upp tempot och kan passera Dala samtidigt som Raptor passade på att sätta snabbaste varv med 1.17.8  vilket är grymt snabbt med en bil som  enligt teamet inte är fullt utsorterad, med ytterligare justeringar så kommer det att gå mycket fort och kanske aningen stabilare.

Boje körde stinten med stabila tider och klämde till med 1,18 som snabbast .

Första förarbytet/ tankning efter 80 minuter  gick perfekt, 2,05 minuter extra för det varvet.

Håkan åker ut och rullar på helt utan missöden jämna och bra tider, även Håkan körde 1.18 varv och fick även lite backspegelgymnastik när Roy i team 33 var ute och körde.

Förarbyte nr2 avlöpte  också utan strul, byte och tankning 40 liter 2,47 minuter extra på det stoppet och även första tankningen för Theo vår tankansvarige som tills i år blivit 15 år och har kommit ut ur boxen!

Stint 3 var mitt körpass, nu börjar verkligheten komma i kapp mig och hjärnspökena spelar mig ett spratt , ska verkligen bilen hålla ett helt race! Jag kände mig som en hypokondriker med FASS.

Jag koncentrerade mig mer på att lyssna och känna hur bilen uppförde sig än på att köra fort.

Men tro det eller ej bilen ramlade inte i bitar under min körning och jag  fixade även dagens snabbaste varv 1.16.7.

Stint 4 nu är det Pers tur att köra, förarbytet och tankning 30liter  fortlöpte utan strul  2,51 min extra på det varvet nu fick vår nya tankchef beröm från funktionärerna och var stolt som en tupp.

Per drog direkt upp ett högt tempo med snabba och jämna tider. På 184 varvet klippte han till med 1.17.6 och var därigenom snabbast på Ekerö.

Mot slutet på stint 4 kom det några regndroppar men tack och lov inget mer.

Hoppet om att vi ska komma i mål utan strul kvarstår och vårt sista förarbyte ställer heller inte till med några problem

Förarbyte och tankning 20 liter tar 2,40 minuter extra.

Boje kör vår sista stint och vid  denna tidpunkt i racet har vi en bra marginal till teamen bakom så vi slår av en aning på tempot för att inte riskera något, typiskt nog så är det då som den enda incidenten på hela tävlingen uppstår och det blir lite tight vid en varvning och en mindre sammastötning med teamet som ligger på andraplats uppstår tack och lov inget som hindrar att båda bilarna fortsätter.

När det återstår 10 minuter inser vi att det kommer att funka till en seger men vi kan ju fortfarande bli snuvade på målgångs poängen så spänningen kvarstår ända till målgång.

16.43 vi passerar vi mållinjen och får målflaggan, äntligen som bil nr 1.

263 varv och 105km/h i snitt över 6h samt snabbaste varv ett fantastisk race för vår del.

Jag är stolt och tacksam att ”mitt ” team Wot-Racing lyckades att genomföra tävlingen helt utan misstag och problem.

Wot racing består förutom vi förare av vår trogna flaggvakt Annelie samt Glenn, Loke och Theo i depån.

 

Nu förstår man varför man håller på med denna sport.

 

Tack alla som har stöttat oss med uppmuntrande ord när det har jävlats som mest. Och tusen tack till alla team och funktionärer samt KMF som håller NSHC vid liv.

 

Nu håller vi tummarna för att vi får en rolig och spännande racesäsong och trevliga middagar i box1

 

Tommy Karlsson, Wot- racing

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info