Hoppa till sidans innehåll

BACKLUND REVANSCHSUGEN

29 SEP 2016 19:27
Filip Backlund är helt inställd på att avsluta sin British Superbike säsong positivt när han närmar sig dem två sista tävlingshelgerna för säsongen.
  • Skapad: 29 SEP 2016 19:27

Den legendariska banan “TT Circuit of Assen” är värd för den nästa sista deltävlingen när mästerskapet beger sig dit under helgen 30e September till 2a November. 

Den Svenska roadracing stjärnan känner sig bekväm runt Assen banan och nu när mästerskapet beger sig till Holland så ser Filip detta nästan som sitt hemma lopp. Han säger: ”Även denna helg så kommer jag att få se en hel del Svenska flaggor runt omkring banan, jag vet att ungefär tjugotalet Svenskar är på väg neråt, men också Brittiska fans, Holländska och även Tyskar. Jag är otroligt glad och ser verkligen fram emot att få träffa alla på plats.”

Efter ett besviket slut på Donington Park förra helgen, är Filips mål att avsluta säsongen starkt och även fortsätta sina starka resultat på Assen banan. ”Jag tävlade första gången på Assen 2006, då på en Suzuki 600cc Supersport motorcykel, jag verkligen storm trivdes direkt runt banan och dess snabba kurvor, jag avslutade den helgen på pallen. Det är kanske den Europeiska bana som jag har besökt flest gånger under mina år. Det är verkligen ”the cathedral” av motorcykel racing och banan, även när den byggdes om så är den fortfarande så häftig och även svår bemästrad, med snabba och långsammare kurvor. Assen är så väl känd så det kommer att komma människor från många olika Världsdelar för att få se all action BSB har att bjuda på under helgen.” 

Filip vet också att det är väsentligt att ha en bra set-up på sin Quattro Plant Cool Kawasaki om han ska kunna avsluta säsongen på bästa sätt. Filip förklara: ”Jag tror att set-upen vi kommer att börja med i Assen inte kommer att vara jätte långt ifrån Donington Park där vi var senast. Assen har en hel del likheter med Donington Park i form av att du behöver en hoj som är lättstyrd och framför allt kan hålla linjen väldigt bra genom dem snabba, långa kurvpartierna. Jag har fem lopp kvar under 2016 och jag ska avsluta dem alla inom poäng platserna.”

Ni kan alla följa Filip och teamets framfart genom Filips egna social medier, Brittiska superbike hemsidan och Eurosport.

Social media
Facebook: @filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: @filipbacklund14
Youtube: Filip Backlund
Website: www.filipbacklund.se 

British Superbike: www.britishsuperbike.com

Quattro Plant Kawasaki: http://www.quattroplantkawasaki.com/

Skribent: Tony Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Karlskoga MF - Bilsport
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Besöksadress:
Gälleråsen 656
69191 Karlskoga

Kontakt:
Tel: +4658615090
E-post: This is a mailto link

Se all info