Nyheter från RF

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Inkluderande skateparker ska få fler att våga testa bräda

(2020-01-22 09:33)
Många av dagens skateparker är byggda främst för vana, manliga åkare. För att bli mer inkluderande behövs perspektiv från en bredare grupp, visar en rapport som Skateboardförbundet och White arkitekter gjort.

Nyhet från IdrottOnline

Krav på HTTPS efter Chromes uppdatering

(2020-01-21 13:10)
Om föreningen har en egen domän så kommer det i februari komma ett krav på HTTPS efter Chromes uppdatering.

Vi har ju nu problem med kallelseutskick för aktiviteter.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Hållbarhet i fokus för att vinna hem internationella evenemang

(2020-01-16 11:46)
Att arrangera internationella mästerskap är viktigt för svensk idrott på flera sätt. Evenemang kan skapa glädje och gemenskap, tillväxt och stolthet. Samtidigt stärks bilden av Sverige utomlands. Vad är aktuellt just nu och på vilket sätt arbetar RF?

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Ny uppfinning hjälper synskadade simmare att vända

(2020-01-15 08:00)
Daniele Cardinale, test-och träningsrådgivare på Bosön, har fått finansiering från Vinnova för att utveckla en ny uppfinning som underlättar vändningar för synskadade simmare.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Barn med transerfarenhet ska inkluderas i idrotten

(2020-01-13 08:35)
Från den 1 januari är barnkonventionen lag i Sverige. RFSL, RFSL Ungdom och Riksidrottsförbundet samarbetar för att göra det möjligt för alla barn och unga att känna sig välkomna i idrottsrörelsen. Där inkluderas självklart barn med transerfarenhet.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Unga ledare ett framgångsrecept i Järva

(2020-01-07 13:47)
En kartläggning som SVT gjort med statistik från RF visar att idrotten lockar allt färre unga och trenden är tydligast i utsatta områden. Men flera goda exempel bryter mönstret – som basketklubben Järva i Stockholm.

Så var 2019 – så blir 2020

(2019-12-27 08:00)
Trygg idrott och jämställdhet stack ut positivt under året, menar generalsekreterare Stefan Bergh som tillsammans med ordförande Björn Eriksson summerar året. I spaningen mot 2020 hoppas de båda på ett lyft för frågan om plats för idrott.

Nyhet från IdrottOnline

Release 1 - 2020-01-09

(2019-12-20 15:02)
Torsdagen den 9:e januari har vi den första uppdatering av IdrottOnline kopplat till året 2020. Här nedan kommer ni kunna se de större förändringarna och rättningarna som kommer att komma.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Fokus på resultat ger flest fall hos idrottsombudsmannen

(2019-12-19 14:56)
180 ärenden har tagits emot under det första året av RF:s idrottsombudsman och visselblåsartjänst. Flest ärenden kopplas till resultatinriktad idrott för barn och ungdomar.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Regeringen tar bort idrottsevenemang ur exportstrategin

(2019-12-16 17:13)
Regeringen tar bort idrottsevenemang i sin nya export- och investeringsstrategi. Samtidigt visar en färsk rapport att VM i skidskytte och alpint haft väldigt positiva effekter för Jämtlands län.

Scandic stöttar elitsatsande kvinnor

(2019-12-13 08:40)
Scandic lanserar initiativ för elitsatsande idrottskvinnor i fyra idrotter. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där idrottarna får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete, träning och tävling.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Idrott och musik går samman för klimatsmarta städer

(2019-12-12 11:47)
Branschorganisationen Svensk Live och Riksidrottsförbundet inleder nu ett samarbete kring hur festivaler, stora konserter och idrottsevenemang ska bli mer klimatsmarta och bidra till att snabba på omställningen till mer hållbara städer.

Nya elitidrottsvänliga universitet och högskolor i Luleå, Gävle och Skövde

(2019-12-09 07:00)
Luleå tekniska universitet, Högskolan i Gävle och Högskolan i Skövde blir nya Elitidrottsvänliga lärosäten från och med halvårsskiftet 2020. En satsning som ska stärka svensk idrotts internationella konkurrenskraft.

Just nu har vi driftstörningar kopplade mot Fortnox.

E-post: lena@gellerasen.se